Hjem Arkiv Fra krise til pluss på ett år

Fra krise til pluss på ett år

Med færre ansatte og vesentlig lavere lønnsbudsjett, solide spilleforhold, en stor gjeng ivrige pensjonister på dugnad, en ukuelig optimisme og et sosialt miljø som knapt kan være bedre, er det stort sett bare smil å se på Drammen Golfbane i Skoger i år – i stor kontrast til fjoråret.

Mens eierne i fjor måtte slå Drammen Golfbane AS konkurs, mens klubben kjempet for å redde banen, står man i år på trygg grunn med millioninntekt fra sponsorer og en aktivitet som knapt har vært høyere i klubbens 30-årige historie.

– Vi har ikke lenger noen løse tråder. Avtale med grunneierne er i havn, og en fantastisk jobb av banemannskapene har medført stor golfaktivitet og et bra innrykk av betalende spillere – som igjen innebærer at vi kan slå fast at vi i 2019 kommer til å gå mot et lite overskudd, sier Kjell Winge (68) daglig leder og primus motor for Drammen Golfklubb.

Winge – som selv ble lokket ut på golfbanen av sin sønn da han var 52 – har yrkesaktiv bakgrunn som leder i flere grafiske bedrifter på Østlandet. Han kom inn som nestleder i styret i Drammen Golfklubb for tre år siden, og overtok som leder da det så som verst ut i fjor. Som han selv beskriver det; «Jeg ble dratt inn i det».

Sammen med Trond Gustavsen og Øyvind Nystøl har de snudd alle steiner, og fått skuta på rett kjøl igjen.

– Alt det negative i fjor førte til at vi mistet 200 medlemmer. Vi gikk fra 1.000 til 800. I år er det kommet over 50 nye, og vi er på full fart opp igjen. Spesielt takket være flotte baneforhold og et godt rykte har belegget på banen vært høyt og inntektene fra greenfee tilsvarende, forklarer Winge.

Eldre får honnøren

Winge er ikke sen om gi honnøren til sitt dyktige banemannskap, samt til klubbens seniorer, for at Drammen Golfbane i år er i topp stand.

– Hele snuoperasjonen hadde ikke vært mulig uten de 80 pensjonistene vi har i klubben. Hver tirsdag møtes minst 50 av dem for å spille golf og brorparten av dem har bidratt enormt på dugnad. Hele klubben er dem en stor takk skyldig, sier Winge.

Men det er ikke bare de eldre som har meldt seg på. Sponsorene er både mange og solide, og utover sensommeren ble det blant annet arrangert seks sponsorturneringer, hvorav tre i regi av byens banker.

– I tillegg til daglig godt belegg av spillere som betaler full greenfee, skjer det samme i disse turneringene. Etter det brutale fjoråret, er det godt å kunne si at man er stolt av klubben og at vi går fremtiden lyst i møte, sier Kjell Winge.

[email protected]