Hjem Kultur Fra mitt liv til egen julekonsert

Fra mitt liv til egen julekonsert

De fleste kjenner Kate Gulbrandsen som den blide jenta i blå jakke og den karakteristiske hårsveisen da hun seiret med låten «Mitt liv» i 1987. I årene etter har hun jobbet kontinuerlig med musikk. Og hun har skrevet flere egne sanger med personlige tekster. Ved siden av jobben som hjelpelærer ved Røren skole i Hokksund har 54-åringen vært aktiv artist med ulike oppdrag både fjernt og nært. I 2016 deltok hun blant annet i Stjernekamp på NRK. I høst har hun lagt ned mange øvingstimer i forbindelse med den kommende juleturneen.

Min jul
Første gang Kate Gulbrandsen sto på scenen var hun syv år gammel. Etter å ha sunget i forskjellige band og deltatt i ulike prosjekter føler artisten at hun er moden for nye utfordringer. Og legger ut på sin aller første juleturné.

– Jeg har vært med på mange julekonserter som gjest. Og da managementet Soundshape ymtet frempå at tiden var inne for å legge ut på en egen turné, så hoppet jeg i det, forteller Kate Gulbrandsen.

Siden august har Kate Gulbrandsen og bandet jobbet intensivt med å sette juleturneen, der innholdet vil bære preg av hennes forhold til jul og egen barnetro.

– I tillegg til min egen skrevne julesangen «Hvor er du nå?», er det rom for temaer som glede, savn og sorg i førjulstiden. Det er jo min jul jeg skal formidle. Da har jeg plukket ut låter som jeg kan stå inne for, konkluderer hun.

MOR OG DATTER: Kate og Sandra Gulbrandsen gleder seg til å spre førjulsglede under kirkekonsertturneen som gjester Konnerud Nye kirke søndag 8. desember og Åssiden kirke søndag 15. desember. Foto: Marianne Jonassen

Mor og datter duett
Sammen med sin datter Sandra Gulbrandsen (18) skal de synge duett på to av låtene.

– Det kommer til å bli lærerikt, morsomt og spennende å få muligheten til å synge på mange forskjellige steder så tett på hverandre, forteller Sandra Gulbrandsen.

Sammen skal de synge den norske versjonen av «Mary did you know» – «Kunne du vel tro».

– «Kunne du vel tro» er utrolig flott på norsk, og jeg gleder meg til å synge den sammen med mamma, røper datteren.

Gulbrandsen ønsker ikke å gi en detaljert beskrivelse av repertoaret, men gjør et lite unntak.

– «Reisen til julestjernen» klassikeren «Sonjas sang til julestjernen» er en av de mest kjære julesangene fra min barndoms jul, og er en av sangene som blir å høre på julekonserten.

Spenning er til å ta og føle på før turnestart, ifølge datteren.

– Det hender at jeg våkner av at mamma synger høyt midt på natten for å teste at hun ikke har blitt forkjølet.

Ny setting
De siste årene har Kate Gulbrandsen turnert med bandet «Kate og gutta». Under juleturneen er settingen forandret og bandet utvidet.

– Jeg er heldig som har med meg en utrolig flott gjeng med musikere, sier hun og forteller hjertelig om musikerne; – Ole Morten Heien på kontrabass, Thomasz Jaworski på gitar, Ola Nordli Johansen på perkusjon og piano, Hege Dragerengen på vokal og Øyvind Kristoffer Sæther på vokal og gitar. Og datteren Sandra som gjesteartist.

– Alle sammen gleder seg til å dra ut på juleturné og kjenne på klangen som kirkerommet gir. Og om ikke kirken er full av publikum så synger jeg uansett for de som har funnet veien til min julekonsert.

Familiejul
Før julen ringes inn i år kan Kate Gulbrandsen skilte med 13 julekonserter, i tillegg til to intimkonserter i Grue kirke 21.- og Gjessåsen kirke 22. desember sammen med datteren Sandra, Tommy Michaelsen, Mari Bølla og Johnny Enger. Julaften skal feires hjemme i Hokksund sammen med søsken og tantebarn.

– Det blir en standard feiring med julefilmer på julaften formiddag, ribbe til middag og besøk av julenissen, forteller Kate Gulbrandsen.

Kate Gulbrandsen har nylig vært i studio og spilt inn en ny sang.

– «Første gang» er reprodusert av Lazz – blant annet kjent for sitt samarbeid med Stian «Staysman» Torbjørnsen. Singelen blir gitt ut på nyåret etter at julekonsertene er landet, forteller Kate Gulbrandsen.

Søndag 17. november holder Kate Gulbrandsen sin aller første julekonsert «Min jul» i Sande kirke. Søndag 8. desember gjester hun Konnerud Nye kirke, og følger opp i Sjåstad kirke i Lier onsdag 11. desember. Deretter går turen til Svelvik kirke fredag 13. desember og avslutningsvis i Åssiden kirke søndag 15. desember. Billetter til konsertene kan kjøpes hos Ticketmaster.
[email protected]