Hjem Nyheter Fra pasient til behandler

Fra pasient til behandler

Sina som er utdannet osteopat kommer opprinnelig fra Spikkestad og har alltid vært lidenskapelig interessert i alt som omhandler helse, ernæring, fysisk aktivitet og god kognitiv helse. 

Hun har alltid vært interessert i kroppen som tema og forsket på hvordan man kan få det mest optimalt i egen kropp fordi jeg selv opplevde litt utfordringer knyttet til tarm og psyke. 

Hennes største ønske var da når hun var liten å jobbe med pasienter en til en. 

En dag begynte hun selv å gå til osteopat etter at hun hørte om det. 

– Jeg fikk anbefalt osteopatene på Veivalgklinikken i Drammen. Det var fordi jeg hadde diverse stress-relaterte plager som ung. Jeg var veldig opptatt av å gjøre det bra på skolen og stresset på meg plager, forteller hun. Kroppen var altså ikke helt i balanse som hun ønsket. 

– Etter noen måneder med osteopati-behandling ble jeg bedre og bedre. Kunnskapen, åpenbaringene og vinklingene jeg fikk fra osteopatene der om meg, min kropp og mitt liv gjorde at jeg nå ble helt sikker på at det er dette jeg skal jobbe med, sier hun.

Og det perfekte yrke for henne dukket plutselig opp som et alternativ gjennom utdanningen i Oslo ved Høyskolen Kristiania. 

Og i dag starter hun som behandler hos samme klinikk hun engang var pasient.

– Den viktigste grunnen til at jeg elsker yrket mitt er den individuelle måten osteopater ser hele mennesket i sitt møte med pasienter på. De forsøker å finne sammenhengen mellom pasientens plager, kropp og hverdag, sier hun. 

Hun tror at det blir veldig gøy og lærerikt å starte opp som osteopat i Drammen. 

– Det er surrealistisk at jeg nå selv kan gi den hjelpen jeg selv fikk så god effekt av, sier hun.

Når det dukket opp en mulighet til å praktisere der hun selv ble bra ble hun veldig glad. 

Kort beskrevet er osteopati en profesjon som utfører manuell behandling på personer med smerter og plager i muskel- og skjelettsystemet. 

De som ofte oppsøker osteopater er eksempelvis pasienter med nakke-, rygg og bekkensmerter, hodepine, funksjonelle mage-tarm problematikk, fordøyelsesbesvær, stressrelaterte plager og andre plager fra kroppen.

 – Osteopati er skånsomt for alle aldre, og slik håper jeg å hjelpe så mange jeg kan, sier hun.

[email protected]