Hjem Nyheter Fra utenforskap til innenforskap – vil bygge bro

Fra utenforskap til innenforskap – vil bygge bro

Prosjektet som settes i gang heter «Digital Senior». Det skal hjelpe eldre i samfunnet som står på utsiden av den teknologiske utviklingen ved å tilby opplæring innen data. Målet er å ufarliggjøre dagligdagse hjelpemidler, som for enkelte kan by på hindringer.

– Vi er stolte av arbeidet vårt og nå kan vi øke kursvirksomheten vår, som et resultat av støtten vi har fått fra Elkjøp. Det er fantastisk, sier Siv Anita Storlien, fylkessekretær i NRF Buskerud, som er fast bestemt på å bekjempe utenforskap blant medlemmer og tillitsvalgte. 

– Fylkeslaget i Norsk Revmatikerforbund Buskerud fylkeslag som består av frivillige og tillitsvalgte er veldig glade for det arbeidet som er nedlagt. Vi har fått inn mange midler som gjør at vi kan arrangere et bredt tilbud til våre medlemmer. Det sier fungerende fylkesleder Rune Gunnerød Hansen.

Digitalt utenforskap

Fylkessekretær Siv Anita Storlien oppfordrer andre til å søke Elkjøpfondet om støtte, om man har en visjon om å bekjempe digitalt utenforskap i sitt nærmiljø.

– Elkjøpfondet bidrar til å støtte viktige prosjekter som kan utgjøre en forskjell for mange. Vi opplever ofte at aktiviteter for eldre faller utenfor, og er glade for at Elkjøpfondet ikke støtter én spesifikk gruppe, sier hun.

Stolt bidragsyter

Varehussjef Børre Rypås ved Elkjøp Drammen er stolt av arbeidet som gjøres med Elkjøpfondet og syns det er gøy å kunne være med på å gjøre en forskjell.

– Det er moro å bidra. Vi startet Elkjøpfondet som et internt initiativ i 2017, hvor alle butikker kunne søke om støtte til sin hjertesak. Høsten 2018 åpnet vi opp for eksterne søknader, og responsen har vært enorm. Vi er veldig glade for at vi mottok en søknad fra NRF Buskerud da arbeidet med «Digital Senior» går rett i hjertet på hva Elkjøpfondet handler om – nemlig å bidra til at ingen havner utenfor, sier Børre Rypås.

[email protected]