Hjem Sport Hauernrittet frister til gjentagelse

Hauernrittet frister til gjentagelse

– Dette frister til gjentagelse. Jeg er med til neste år, og da bør det være plass til mange flere også, sier Ole Johan Kvan fra Drammens Ballklubb etter målgang ved Eggevollen. Han har deltatt i Hauerntrippelen siden den ble lansert, og synes den gir en fin motivasjon til å trene litt variert gjennom hele året. 

Skryter av arrangørene

– I det hele tatt har arrangørene vært utrolig flinke og heldige med Hauerntrippelen så langt i år. Skirennet gikk jo på det som må ha vært årets fineste skidag før landet stengte ned, og nå fikk vi altså syklet rundt på tørre veier med kortbukse, t-skjorte og solbriller. Bedre kan det ikke bli, mener Ballklubbgutten som konkurrerer i klasse 51-55 år. 

Evigunge Vidar Eriksrud fra Lier Skiløberforening tok en fin klasseseier i klasse 66-70 år. Foto: Tom Helgesen

Jan Vidar Thormodsrud, IL ROS sykkel og Camilla Landsverk, Eiker CK. Foto: Tom Helgesen

– Hva synes du om løypa og selve arrangementet? 

– De har valgt en veldig fin og variert løype, og med det været vi fikk i år var det bare smil å se hele veien. Løypa var svært godt merket, også dagen i forveien slik at det var mulig å øve litt på forhånd. Arrangørene var i tillegg utrolig flinke med vakter på alle de stedene man måtte passe godt på som veikryss, krappe svinger, løst underlagt og så videre. Det er tydelig at her er det folk med lang erfaring fra sykkelritt som har regien på det hele, forteller Kvan. 

Hjelp av sprek nevø

– Hvordan løste du selv logistikken med start og mål på to forskjellige steder? 

– Jeg var heldig og ble kjørt til start av min nevø Ferdinand (Kvan Edman). Han trener jo en-to ganger per dag uansett og rakk nok mange kilometer med løping i Lierdalen før han hentet meg ved mål, sier Ole Johan og smiler.

Alle startet i samme pulje på søndag, og det fungerte helt fint. Startfeltet var laget langt og smalt for å unngå unødvendig kontakt, og det ble en veldig kontrollert start. Når du skal sykle 36 kilometer, er det for øvrig nok av plass å gjøre det på uansett. 

Kristin Ankile (til høyre) ble raskeste dame med tiden 1.38.09 under Hauernrittet. Foto: Tom Helgesen

Tryggere på langrennsski

– Fornøyd med tid og resultat? 

– Jada, tiden var akkurat litt under det jeg hadde håpet på. Så får jeg bare akseptere at det er mange som også sykler mye fortere enn meg. Vi ble etter hvert en gruppe på fire som samarbeidet godt på de flate partiene. Særlig i bakkene ned mot Saga var det flere som byttet på å dra, og jeg hadde mer enn nok med å henge på. Her hadde jeg nok følt meg tryggere på langrennsski! 

Ivrig Sandegjeng i trimklassen under Hauernrittet. Foto: Tom Helgesen

Klar for Hauernløpet

– Løypa gikk vel nesten bare på grusveier, så du savnet kanskje mer ”off-road”? 

– Jeg har ikke syklet så mye terreng i år. Det har vært mest landevei og grusveier, så for meg var det mer enn nok med det terrenget vi fikk på slutten. Det at det mest krevende i terrenget kommer etter at man har presset beina på veier i 30 kilometer, gjør at det blir tøft nok. 

– Hva er neste fysiske utfordring? 

– Ingen tvil, det er kun fire uker til Hauernløpet, og det har blitt utrolig dårlig med løping. Så nå er det bare å finne fram joggeskoene, sier Kvan.

Løypevaktene på plass under Hauernrittet, Truls Hafslund fra Dammen og Roy Lauritzen fra Veslesetra. Foto: Tom Helgesen

35 ildsjeler i sving

Jon Erik Ludvigsen fra Drammen Cycleklubb var teknisk ansvarlig for Hauernrittet, mens rittleder var Jens Myhra fra IL Drammen Strong.

– Selv om været var topp og alle roste løypa, er det alltid noe som kan bli bedre. Vi vil tilrettelegge en enda bedre innkomst i 2021 pluss noen flere skilt som bekrefter at du er på rett kurs, forteller Ludvigsen som fikk hjelp av 25 dugnadere på søndag. I tillegg har det vært skilting og merking, påmelding og tidtaking, så opp mot 35 ildsjeler har vært i sving for å arrangere sykkelrittet.

Resultater:

Herrer:

  1. Øivind Løining Bjerkseth, Hammerfest Sykkelklubb, 1.17.08
  2. Eirik Bakke, Team Osea, 1.18.38
  3. Simen Hole-Andersen, Nes Sp.kl. Sykkel, 1.19.00

Damer:

  1. Kristin Ankile, Drammen CK, 1.38.09
  2. Camilla Landaverk, Eiker CK, 1.41.01
  3. Ina Gerhardsen Larsen, Gården Bootcamp, 1.42.12

[email protected]