Hjem Nyheter – Frivillighet har gitt meg økt menneskeverd

– Frivillighet har gitt meg økt menneskeverd

Frivillig Linn Mari Lagesen fra Svelvik har vært hos Kirkens Bymisjon i Drammen i nesten to år nå. Hun er kanskje den første du møter når du tar en tur innom Aktivitetskaféen til Kirkens Bymisjon i Drammen.  En blid og åpen dame som tar alle i mot som kafevert i huset.

– Det som er så fint her er at alle er velkommen. Det er sikkert en del som tror at her er det bare kristne som kan komme og få hjelp eller bidra. Men slik er det ikke, her står vi for fellesverdier som omsorg, respekt og inkludering, som alle kan gå god for, sier hun.

Ønsket å bidra

Linn Mari fikk høre fra en venninne om Kirkens Bymisjon, og akkurat da var hun i situasjon i livet der hun ikke kunne jobbe siden hun var syk.

– Jeg er jo et arbeidsjern, og var ikke tilfreds med å sitte hjemme og å føle at jeg ikke kan brukes til noe, forteller hun.

Hun hadde en venninne som anbefalte å ta kontakt med Kirkens Bymisjon Drammen og da kom hun i kontakt med frivillighetskoordinator Liv Marit Børstad.

Nå har det gått over to år og Linn Mari har blitt et kjent ansikt hos brukerne til Kirkens Bymisjon.Frivillighetskoordinator i Kirkens Bymisjon Drammen, sammen med frivillig Linn Mari Lagesen ønsker flere frivillige velkommen. Foto: Hina Aslam

– Det gir meg veldige mye å komme hit, jeg gleder meg til å komme innom her, forteller hun. Å være frivillig har inspirert Linn Mari til å begynne på skolen igjen.

– Jeg ønsker å forstå mer og har derfor valgt å studere for å bli miljøterapeut innen rus, sier hun.

Trenger flere

– Vi trenger flere som Linn Mari, forteller frivillighetskoordinator Liv Marit Børstad i Kirkens Bymisjon Drammen.

Behovet er ikke bare i Drammen, men også i Hønefoss og Kongsberg.

– Økt behov kommer fra at våre tilbud skal ha lengre åpningstid nå sier Børstad.

Kirkens Bymisjon Drammen og Kongsberg har rundt 230 frivillige til sammen.

– Vi i Kirkens Bymisjon mener at frivillige hos oss er våre bærebjelker, vi hadde vært mye mer fattigere uten dem, sier Børstad.

- Alle kan være en medmenneske, og vi er nå på jakt etter flere som ønsker å bidra, sier frivillighets-koordinator Liv Marit Børstad. Foto: Hina Aslam

Kirkens Bymisjon har mange ulike tilbud blant dem er bruktbutikk, aktivitetskafe og generasjonsmøter.

– Dette er bare noen få av tilbudene vi har. Vi har mange ulike tilbud der vi nå trenger flere frivillige, sier hun.

Men mest behov for frivillige er hos de av tiltakene som er for barn og unge.

Alle kan bidra

– Du trenger ingen spesiell kunnskap, vi ønsker bare mennesker som har et ønske om å gjøre en forskjell. Du vil få opplæring og oppfølging der du trenger det, sier Børstad.

Eneste kravet er at du må være mellom 18 og 80 år gammel.

– Mange tror at det er bare en «viss» type mennesker som er innom her, men det er helt feil flere av brukerne våre er fra alle samfunnslag, og det er det vi ønsker at skal gjenspeile de frivillige som ønsker å hjelpe til her også, sier Linn Marie.

- De fleste frivillige som kommer her sier at det gjør noe med deg. Det skaper en slags mening i hverdagen, sier Liv Marit Børstad. Foto: Hina Aslam

– Er noen interesserte så er det bare å ta kontakt til et uforpliktende møte med meg. Her kan vi snakke om vedkommendes ønske og hvor dem ønsker å bidra. Passer det ikke så er det helt greit også, sier Børstad.

– Å være frivillig gir mye enn de fleste tror, har du to timer i uka, så er det også nok, sier Linn Marit.

– Her på Kirkens Bymisjon følger vi en setning som er «Ett møte kan endre et liv. Flere møter kan endre et helt samfunn», sier Børstad og oppfordrer folk til å ta kontakt.

[email protected]