Hjem Nyheter Frivillighetsprisen for siste gang

Frivillighetsprisen for siste gang

Både Nedre Eiker og Svelvik har sine egne, tilsvarende ting, så frivillighetsjuryen er ikke sikre på hvordan Nye Drammen kommune skal feire og sette pris på de frivillige.

– Jeg tror vi har delt ut prisen siden 2005, sier formann i juryen, Kjell Arne Hermansen.

– Det blir spennende å se fra 2020, for da får Drammens frivillige konkurranse fra gode krefter i Svelvik og Nedre Eiker.

Bredt utvalg

I fjor var det Sanitetskvinnene som fikk prisen, men det trenger ikke å være en organisasjon.

– Vi vil ha inn forslag på et bredt utvalg av kandidater, enten det er enkeltpersoner, et lag eller foreninger. Kravet er at de jobber gratis uten noen form for vederlag, sier Hermansen.

– Det kan være en ildsjel som har stekt vafler for å støtte idrettslaget eller ryddet etter kamper, eller det kan være noen som drar på besøk til eldre på sykehjem, handler mat til eldre eller har opprydningsaksjoner, sier Sølvi Brandt Bestvold, medlem i juryen.

20. oktober gikk fristen ut for å nominere kandidater. Blant innkomne kandidater skal juryen enes om ni.

Alle de ni får invitasjon til å komme til storstua i Rådhuset, der ordfører Tore Opdal Hansen skal overrekke priser til vinnerne. Hovedvinneren får et bilde, mens de åtte andre får et innrammet diplom. 

Endret frivillighet

– Det er mange som driver med flere typer frivillighet, sier Liv Marit Børstad fra Kirkens Bymisjon.

– Det er mange organisasjoner som baserer arbeidet sitt på frivillige, og det offentlige er avhengig av arbeidet til de frivillige organisasjonene. All jobben de frivillige gjør er nesten umulig å sette økonomisk pris på, men det er mye. Uten frivilligheten går ikke samfunnet rundt, sier Sølvi Brandt Bestvold.

Hvert år har det vært vanlig å lage en liten videosnutt fra høytideligheten ved overrekkelsen av Frivillighetsprisen, slik at vinnerne får mye blest rundt seg.

– I år blir det problemer med det grunnet alt arbeidet med overgang til den nye kommunen, men vi skal få lagd en solid bildeserie, sier formann Hermansen.

Vinneren av Drammen kommunes frivillighetspris blir sendt videre til den nasjonale frivillighetsprisen i 2020. 

[email protected]