Hjem Nyheter Frykter mange bulkeuhell på Black Friday

Frykter mange bulkeuhell på Black Friday

Dagene før jul har tradisjonelt sett vært de dagene nordmenn bulker mest i løpet av året, men med Black Fridays inntog i Norge er dette i ferd med å endres. I fjor kunne forsikringsbransjen melde om et betraktelig antall småskader på novembers store handelsdag.

Ifølge Gjensidige Forsikring er fredager normalt sett den dagen i uken vi bulker mest, men Black Friday har vist seg å være ekstra ille. En av tre skader den dagen er nemlig parkeringsskader.

Stress er ofte årsaken

Varierende temperaturer, glatt underlag og stressede sjåfører er en kombinasjon som ofte kan føre til ulykker, ifølge dekkekspert Kjetil Røssel i Nokian Tyres.

– Nå er det meldt temperaturer rundt null grader og mulig nedbør flere steder i landet, noe som ikke lover spesielt godt for kjøreforholdene. Legger man til dårlige lysforhold og stress får man en dårlig kombinasjon når det gjelder trafikksikkerhet, sier Røssel og fortsetter: 

– Mitt råd er derfor å ta det rolig, se seg godt om og sørge for at man har sikre dekk. I tillegg er det naturligvis viktig å tilpasse kjøringen etter forholdene.

Her skjer de fleste skadene

Gjensidige Forsikring kan opplyse om at de fleste småskadene oppstår i parkeringshus.

– Klassiske tilfeller er at man treffer faste installasjoner, stolper, skilt, vegger eller andre parkerte kjøretøy, forteller Bjarne Rysstad, kommunikasjonssjef i Gjensidige Forsikring.

Det beste rådet for å unngå slike type skader er egentlig relativt simpelt, ifølge Røssel i Nokian Tyres. 

– Mange av skadene kan unngås ved å ta seg tid til å rygge inn på parkeringsplassen. I tillegg må man passe på å fjerne dugg fra vinduer, slik at man har god sikt. Har man små barn kan det også være en god idé å hjelpe dem med å åpne døren, råder Røssel.

[email protected]