Hjem Nyheter Full fart på glatta – boltret seg på gokartbanen

Full fart på glatta – boltret seg på gokartbanen

Dysleksi Nedre Buskerud er ett lokallag med ca 350 medlemmer for Øvre Eiker, Drammen, Lier, Røyken og omegn. De holder kurs og foredrag for foreldre og barn med dysleksi som f. eks. med Mads Ødegaard som Byavisa har skrevet om tidligere. To ganger i året arrangeres det en aktivitet for barn og unge – denne gangen på en våt og småglatt gokartbane.

Deler av styret som var med og organiserte turen; Morten Jensen, Borgine Nilsen og Hilde Koksvik. Foto: A. Stabæk

Selv om det var kaldt og vått var det ingenting å si på humøret til gjengen fra 9 til 21 år. Noen hadde sin første tur og det gikk sakte rundt banen de første rundene, men det tok ikke lang tid før de ble varme i trøya, storkoste seg og farten ble høyere. Nicolay Holmberg Thorset (11) var en av de som prøvde gokart for første gang. – Kjempegøy!, sier han etter sitt første heat med ett stort smil. – Neste runde skal jeg kjøre enda fortere! Også skal jeg prøve å sladde litt.

Nicolay Holmberg Thorset (11) kjørte gokart for første gang og det falt virkelig i smak. Foto: A. Stabæk

Flere av de voksne fikk også kjørt noen turer og leder May Catrine K. Haugerud lo godt da hun var ferdig med sin kjøring. – Jeg fikk tilsnakk 3 ganger for å kjøre for fort og slæddet! Har ikke kjørt gokart før og måtte bare gasse på, ler hun litt småflau.

Det var mye latter og godt humør etter hvert som gokartene slæddet og snurret rundt på den glatte banen. De ansatte hadde litt av en jobb med å få gokartene utpå banen igjen.  

Eilev Ronny Halstenrud, eier av Kongsberg Gokartutleie og dyslektiker. Foto: A. Stabæk

Eier av Kongsberg Gokartutleie, Eilev Ronny Halstenrud syntes det er flott at Dysleksi Nedre Buskerud samler barn og unge til slike treff. – De gjør en god jobb! Han og to av barna har dysleksi og vet selv godt hva slags utfordringer de kan ha.

– Det er ikke bare lett for ungene på skolen, men jeg forteller ungene mine hele tiden at det går ann å komme seg opp og fram selv om karakterene ikke er gode. Jeg har selv klart meg bra, med både dysleksi og adhd. Og gokartutleien – den går så det suser selv i koronatiden.

Den første tiden etter korona-nedstengingen tapte vi mye, men etter at folk turte å komme ut igjen har det vært utrolig mye drop-in kjøring. Også har vi vært heldige med været i år, sier Eilev.

Etter 2 timers kjøring var det 18 fornøyde unger og foresatte som koste seg i varmen med pizza og brus og samtlige håpet det ble mer kjøring neste år.

Har du eller ditt barn dysleksi, dyskalkuli eller spesifikke språkvansker anbefaler jeg at du melder deg inn i Dysleksi Norge og følger Dysleksi Nedre Buskerud på facebook. Her kan du treffe andre barn med samme diagnose, foreldre kan få gode råd og tips samt at lokallaget er flinke til å arrangere foredrag/kurs.

[email protected]