Hjem Nyheter – Fullt mulig å restaurere

– Fullt mulig å restaurere

Teigen er tilknyttet Murbyen Oslo – et bygningsvernsenter for Oslos historiske murgårder – og tok en befaring av det gamle pakkhuset i Kirkegata 5. Han mener at bygningen med høyeste verneklasse står til å redde, og vel så det. 

Stabilt godt bygg 

Pakkhuset har noen sprekker i fasaden som kan fremstå som store skader for det utrente øyet, men Teigen mener at disse verken er uvanlige eller noe stort problem. – På Grünerløkka i Oslo har nesten alle hus en setning. Det betyr ikke at de er forringet av den grunn. Det er bare en del av byggets liv og bevegelse, forklarer Teigen, som også er utdannet gipsmaker og autorisert takstmann.

Setningsskadene i pakkhuset har sannsynligvis oppstått etter at leilighetskomplekset i Albums Gate ble bygget vegg i vegg for rundt 30 år siden. Pakkhuset har ikke blitt vedlikeholdt siden den gang. – Når bygget har stått urørt så lenge og skadene ikke er verre enn dette, så er det et tegn på at bygget har god kvalitet. Disse skadene er ikke veldig bekymringsverdige. Det er et stabilt godt bygg, sier Teigen. 

Forrige artikkelJan Bøler og The Steel Chords med konsert
Neste artikkelJon Georg Dale marker byggestart