Hjem Nyheter Går mot strømmen – Comfort Lier ansetter

Går mot strømmen – Comfort Lier ansetter

Da beskjeden kom fra myndighetene om restriksjoner på grunn av smittefaren for korona, ble det en vanskelig dag for Hilde Fjellvang Trydal. Hun jobber som daglig leder i Comfort i Lier.

Comfort er Norges eldste rørleggerkjede og tilbyr alt av materiell og all installasjon på en og samme plass.

– Det var utrolig tøft, ikke bare for meg, men for veldig mange der ute. Mange vurderinger og avgjørelser måtte tas om hva som skjer videre, sier hun. Men etter noen dager så kom motivasjon tilbake for daglig lederen.

Ting snudde også litt da justis- og beredskapsminister Monica Mæland gikk ut og oppfordret folk som har råd til det, til å benytte anledningen til å gi håndverkere oppdrag.

Ifølge Mæland var det mange som spurte om det er trygt å bruke snekkere, rørleggere og elektrikere nå, eller om man i stedet bør vente til viruskrisen er over med å få håndverksarbeid gjort i hjemmet.

Regjeringens svarte med et klart ja til bruk av håndverkere nå.

– Hvis både håndverkeren og den som bruker håndverkeren er frisk og ikke i karantene, så kan man gjerne bruke håndverkere. Her, som på alle andre områder nå, så handler det om å ta sine forholdsregler. Hold avstand, ha god håndhygiene og unngå fysisk kontakt, uttalte Mæland. De som har råd til det, kan på denne måten bidra til å holde de økonomiske hjulene i samfunnet i gang.

– Det tror jeg ga klare retningslinjer og rørleggeren skal jo bare inn og reparerer. Det er en selvfølge med hansker og at alt av forhåndsregler blir tatt, sier Hilde Fjellvang Trydal.

Daglig leder i Comfort Lier ansetter en ny rørlegger. Etterspørsel for deres tjenester har økt. Foto: Hina Aslam

Ansetter 

De merker økt pågang av kunder og viser til et omsetningsvekst i mars 2020 mot 2019 på ca 15 %.

– Jeg var litt i tvil om hvor riktig det var å få enda en rørlegger med på laget i den tiden vi er inne i nå, men det blir knallbra. Vi har god ordrereserve, og veldig bra etterspørsel for tiden og er i ferd med å bygge opp på rørleggersiden, forteller hun.

Hun er veldig opptatt av at Comfort skal være et trygt sted for kundene nå.

De har lagt ut hansker som kundene kan bruke og ansatte og kunder bes om holde gått avstand til hverandre.

Planlegger å pusse opp

Mange kunder benytter anledningen nå til å få ting fikset som kanskje har blitt litt liggende lenge, nå som de er hjemme.

– Vi prøver å finne løsning for alle våre kunder, de som ønsker å komme innom er hjertelige velkommen, vil du snakke med oss på video eller telefon får vi til det også, sier hun.

De fleste som tar kontakt er de som ønsker tjenester av rørleggeren, eller så er det mye forespørsler om pris som kommer.

– Jeg tror siden man ikke kan reise på påskeferien og kanskje i sommerferien også, så begynner folk å planlegge om hva de skal bruke disse dagene til. Og da er jo oppussing et godt alternativ, sier Trydal.

[email protected]