Geir Gulliksen mottok sin 11 kongepokal. Foto: Rebecca Ballestad-Mender

Geir Gulliksen (60) årets kongepokalvinner

Skrevet av RED
10.08.2020 20:00 - OPPDATERT 11.08.2020 09:04

Same procedure as every year, sa Geir Gulliksen med et smil om munnen etter å ha mottatt sin 11 kongepokal.

Med hele 25 medaljer over 28 år var Geir Gulliksen stor favoritt før årets Norgesmesterskap i Drammen. Sammen med hesten VDL Groep Quatro fikk de finalerunden til å se ut som en «walk in the park». Han representerer Drammen og Omegn Rideklubb (DOR).

Det skriver Norges Rytterforbund i en pressemelding.

– Å vinne NM, det er helt fantastisk. Å vinne NM for meg - det er bare Gøteborg-seieren som er høyere - og Monaco. Og så NM. Det er helt fantastisk. Og nå er det så mange unge ryttere som er gode - og å slå dem - det er bare lovely, lovely! forteller Geir entusiastisk. 

– Jeg rotet det til litt første dagen, men det å skulle komme meg så langt opp etter det hadde jeg ikke forventet. Hesten min hoppet helt fantastisk i finalen. Han fightet virkelig for oss. Geir er jo en legende, så å få sølv er nesten det samme som å vinne for meg", forteller Sølvvinner, Fredrik Berg Seim. 

Det ble også en spennende omhopping om sølv og bronse. Da begge rundene var over stod to ryttere med 11 feilpoeng - to særdeles dyktige unge ryttere med to meget gode hester. Begge gikk feilfritt på siste runde, men Fredrik Berg Seim var raskere og fullførte runden 2,54 sekunder før Therese Søhol Henriksen. 

– Jeg er kjempe fornøyd, hesten har hoppet kjempe fint gjennom hele mesterskapet. Skulle holdt hodet kaldt i slutten av første runde, men vi fikk hentet oss fint inn igjen. Følte at jeg fikk maks ut av en litt sliten hest i omhoppingen. Han er ikke like rask som Fredrik sin, men planen var å legge så mye press på de som mulig og håpe at de fikk en feil. Dessverre for oss taklet Fredrik presset og fikk en velfortjent sølvmedalje, sier en fornøyd 3.plass, Therese Søhol Henriksen. 

[email protected] 

Les mer om:

NM