Hjem Kultur Gir 120.000 til fire lokale talenter

Gir 120.000 til fire lokale talenter

Overrekkelsen av kulturstipendene fant sted på julekonsertene til Sparebanken Øst i Nedre Eiker kirke, Bakke kirke og Strømsø kirke.

Kulturstipend-mottakerne er:

  • Michael Besseberg Gjøvaag (23) fra Krokstadelva – vokalist, låtskriver og produksjon – 40.000 kroner
  • Emil Bø (19) fra Drammen – jazz trombone – 30.000 kroner
  • Jonas Evenstad (19) fra Skotselv – slagverk – 30.000 kroner
  • Jørgen Benjamin Windborg Larsen (22) – dans/scenekunst – kroner 20.000

– Vi mottok mange gode søknader, så juryen hadde en krevende jobb. I vår vurdering la vi vekt på at kandidatene skulle vise til gode resultater, og at de skulle ha vist en vilje til å satse. De fire vinnerne er verdige mottakere og det skal bli svært spennende å følge dem videre, sier Per Øyvind Mørk, direktør samfunnsansvar i Sparebanken Øst. 
Sprang-stipendet er midler som blir satt av fra bankens overskudd etter regnskapsårets slutt. For å være kvalifisert til å få stipendet må søkerne være i alderen 18 – 30 år, ha oppnådd et godt faglig nivå innen musikk, scenekunst, kreativ kunst eller litteratur og være fra Drammen, Nedre Eiker eller Øvre Eiker kommune. 
Tildeling av Sprang kulturstipend skjer i desember hvert år.
[email protected]

Stipendmottakerne

Michael Besseberg Gjøvaag: Vokalist i bandet «Koala Queen» som akkurat har produsert sitt debutalbum. Bandet er signert til Nordic Records. De har blant annet spilt på St. Georg Stadtsfestival i Hamburg og på Eiker Rock i 2019. Målet er å bli Norges største pop-rock band. Han har tidligere spilt i bandet «Charlotte & Thieves» som har gjort mange konserter og festivaler. Stipendiet skal brukes til å dekke kostnader i sammenheng med produksjon og innspilling av neste album.

Emil Bø: Studerer på Sund Folkehøgskole, jazzlinja. Han ønsker å utvikle seg innenfor jazz generelt og spesielt med trombone som sitt instrument. Det siste året har han spilt 69 konserter. Emil ønsker å være et forbilde for den yngre generasjon jazzmusikere, og bidra til at Drammen får flere jazzkonserter. Stipendiet skal brukes til å kjøpe nytt instrument.

Jonas Evenstad: Spiller slagverk og studerer ved Norges Musikkhøgskole. Har spilt flere konserter, blant annet på Kongsberg- og Oslo-jazzfestival. Samt spilletimer ved Kungliga Musikkhøgskolen i Stockholm. Jonas er også opptatt av å fremme Øvre-Eiker for Oslofolk ettersom det er mange gode musikere fra Øvre Eiker. Stipendiet skal brukes til kjøp av egen lilletromme og paukekøller. Samt spilletimer med anerkjente instruktører. 

Jørgen Benjamin Windborg Larsen: Har gått på kunsthøgskolen i Oslo. Er nå frilandskunstner, og en av åtte som er med på en unik talentsatsing i regi av Nagelhus Schia Productions, Talent Norge og Bærum kulturhus. To ganger Nordisk mester og en gang europeisk mester i Irsk dans. 7. plass i VM. Semifinalist i Norske Talenter to ganger. Stipendiet skal brukes til å utvikle seg innenfor scenekunstfeltet. Se på forestillinger, ta kurs og følge kompanier.