Hjem Nyheter Gir bort aktivitetspakker til barn som kjeder seg

Gir bort aktivitetspakker til barn som kjeder seg

– I disse koronadager har mange av oss kjent på en tomhet i en annerledes tilværelse hjemme. Vi vet at vi trenger meningsfull aktivitet for å ivareta vår psykiske helse. Det gjør vi noe med, sier Camilla Gustavsen, prosjektleder United Sisters ved Forandringshuset Drammen. Og deler ut aktivitetspakker til barn og ungdom i alderen 13-20 år.

– Aktivitetspakken inneholder neglelakk, kortstokk, fargeblyanter, kakao, sjokolade,utstyr til å sy scrunchie, ansiktsmaske og aktivitetshefte, forteller hun.

Aktivitetsheftet har de laget i samarbeid med Sanitetsforeningen. Den inneholder blant annet, oppskrift på sy scrunchie, fargeleggingsmotiver, konkurranser, oppskrift på bananlapper, kryssord, oppskrift på hvordan lage ansiktsmaske selv, kortspillregler og mye mer.

Pakkene leveres ut idag, men Camilla sier at de allerede har gitt bort noen pakker.

Kjeder seg hjemme

– Jeg har møtt noen av ungdommene vi har kontakt med og mange av de føler på frustrasjon rundt både skole og det å være så mye hjemme nå som det er koronatider, sier hun.

Men jentene som har mottatt pakkene er glade og takknemlige for pakkene som har blitt utlevert.

Bente Bostrøm, prosjektleder i Drammen Sanitetsforening sier at de håper at denne pakken vil oppmuntre mange barn og ungdom.

Det skal deles rundt 100 pakker.

Foto: Terje Prestårhus.

– Det er mange som ønsker seg de nå, allerede har vi gitt bort 20 pakker til Røde Kors, som ønsket å glede sin unge brukere, sier Camilla.

Bostrøm forteller at Sanitetsforeningen også skal gi bort en del brettspill til Drammen kommune.

– Jeg sier som statsminister Erna Solberg sa, ta frem brettspillene, sier hun og smiler.

I aktivitetspakken finner man også en lite førstehjelpspakke.

Kom dere ut

– Vi i Sanitetsforeningen oppfordrer folk til å komme seg ut nå, og ikke bli sittende hjemme selv om mye skjer på skjerm nå, sier Bostrøm.

Både Sanitetsforening og Forandringhuset har stengt alle de fysiske møteplassene sine, derfor har de nå funnet på andre løsninger som kan glede deres brukere. I tillegg til disse aktivitetspakken har for eksempel Forandringshuset fortsatt United Sisters hver fredag, men nå over Instagram.

Vinn premie 

Ved å knytte aktivitetene i pakken til konkurranser på Instagram håper vi på å få til et større fellesskap for jentene som mottar aktivitetspakken.

Konkurransene i pakken er spredt med ulike trekninger over 1,5 uke og er alt fra ansiktsmaskekonkurranse, kryssord og «scrunchie»-konkurranse der man sender inn resultatet til oss på sosiale medier for å delta. Premiene leveres på døren for å unngå smitte.

Begge foreningene har ambisjoner om flere aktivitetspakker, også for andre målgrupper, men dette avhenger litt av økonomien nå.

[email protected]