Hjem Nyheter Gir maleri til barneavdelingen ved sykehuset

Gir maleri til barneavdelingen ved sykehuset

– Helsevesenet gjør et flott jobb nå i den vanskelige koronasituasjonen, men tanken

var at vi ikke må glemme alt annet rundt oss i disse koronatider. Mennesker strever med sitt resten av tiden også, sier Elisabeth Larsen som har malt et maleri for en veldedighetsaksjon.

Overrekker til sykehuset

Maleriet heter Sterk og er laget med akrylmaling, blekk og oljekritt, og originalen er 60 x 60 cm.

Maleriet er en gave til Barneavdelingen ved Drammen sykehus.

– Vi håper Barneavdelingen ved Drammen sykehus vil ta imot bildet som en gave. Vi må bare få løst det praktiske rundt dette da sykehuset ikke er åpent for allmennheten om dagen, sier Elisabeth Larsen.

Elisabeth bor på Konnerud og jobber som fysioterapeut på Villa Skaar i Sylling.

– Men maling er lidenskapen og terapien min særlig nå i disse stressfulle dager med lange vakter og mye usikkerhet, sier hun.

Ideen kom fra Tone Lyngås Johnsen som driver nettbutikken Så Stor.

– De lurte på om jeg kunne male et bilde beregnet på barn og som de ville selge i sin nettbutikk. Vi ble enige om en organisasjon vi skulle donere alt overskudd til, nemlig Sykehusklovnene. Tanken var at vi ikke må glemme alt annet rundt oss i disse korona tider, mennesker strever med sitt resten av tiden også, sier Elisabeth.

 Her er maleriet som skal gis til barneavdelingen ved Drammen sykehus. Foto: Therese Aasgaard

Nettbutikken Så Stor er en familiebedrift som har designet nye unike fødselsplakater, og personlige bokstav- og tallplakater.

– Vi designer, produserer og trykker selv her i Lier hvor vi holder til. Og har derfor kort produksjonstid og leveringstid, sier Tone.

Har hatt selv barn på sykehuset

Tone har selv hatt barn som har vært innlagt på sykehuset ved flere anledninger.BILDET: Tone Lyngås Johnsen driver nettbutikken Så Stor. Foto: Privat

– Da er det så glede å gå å kikke på bildene som henger på veggen og ekstra stas når klovnene kommer og lager gøy og moro. Man får tankene bort fra sykdom, og man får frem smil og glede hos de som kanskje ikke smiler så mye ellers, sier hun.

– Valget falt på Sykehusklovnene da vi vet at de sprer enorm glede til barna som trenger det mest. Mange andre foreninger er gode på forskning, reklame, opplysning, men Sykehusklovnene gir et velkomment avbrekk direkte til barna, sier Elisabeth.

Organisasjonen får ingen offentlig støtte og er derfor avhengig av donasjoner for å levere den tjenesten de gjør.

Sykehusklovnene er en ideell organisasjon med administrasjon i Oslo. Den hadde i 2019 nærmere 30 000 møter med barn innlagt på sykehus. Over 50 sykehusklovner er tilknyttet organisasjonen, alle profesjonelle skuespillere, trent for arbeid med barn på sykehus.

Pusterom i hverdagen

Maleriet er i hovedsak laget for barn, men det er selvfølgelig tillatt for voksne å drømme seg bort i det. Det har sterke farger, som barn ofte foretrekker.

–  Jeg har brukt store deler av fargeskalaen i håp om å treffe begge kjønn. Bildet har mye detaljer og rariteter man stadig kan oppdage, dette håper jeg kan være med og skape forundring og gode samtaler rett og slett et pusterom i hverdagen, på lik linje med Sykehusklovnene, sier hun.

Hun håper mange ønsker å bidra på denne innsamlingsaksjonen med å kjøpe enten plakatene eller postkortene vi har i nettbutikken til Så Stor.

– Kanskje du har noen barn eller barnebarn du kan gi eller sende en hyggelig hilsen til? Ellers så er det selvsagt lov å beholde det selv også, til glede og forundring, legger Elisabeth til.

[email protected]