Hjem Nyheter Andreas gir opp OL-drømmen

Andreas gir opp OL-drømmen

Det var i fjor høst Andreas Bjørnstad fra Drammen begynte å få problemer med allergi mot kloren som finnes i svømmebasseng.  I en pressemelding skriver Norges Svømmeforbund at dette ført til at Bjørnstad nå gir opp drømmen om å delta i Paralympics i Tokyo.

– Jeg hadde i det lengste håpet at det fantes en løsning på dette problemet, men innser nå at Paralympics i Tokyo går uten meg. Problemene er så store at jeg ikke kan trene svømming slik situasjonen er nå. Jeg står på stedet hvil, og blir ikke kvitt plagene, sier Andreas Bjørnstad.

I 2016 tok Bjørnstad bronse under Paralympics i Rio de Janeiro, mens høydepunktet i karrièren var VM-gullet i Mexico i 2017. Nå er svømmekarrièren satt på vent.

– Paralympics i Tokyo har vært hovedmålet mitt så nå må jeg gå i tenkeboksen om fremtiden. Jeg fortsetter å trene på samme nivå som tidligere, og ser ikke for meg at tiden som idrettsutøver er over. Hvis jeg skulle bli bra om fire måneder, så skal jeg i hvert fall være fysisk klar, sier Bjørnstad.

Andreas Bjørnstad ble kåret til årets mannlige parautøver på Idrettsgallaen både i 2017 og i 2018.

Landslagssjef for parasvømmerne, Morten Eklund har følgende kommentar:

– Andreas har bidratt med mange gode øyeblikk og prestasjoner, både sosialt og på idrettsbanen, siden han kom med på landslaget. Han har jobbet hardt og målrettet mot sitt store mål som var å kjempe om medaljer i Tokyo denne sommeren. Det er veldig synd for Andreas at denne muligheten nå glipper, da han har valgt å sette sin egen helse foran prestasjon og medaljer. Det står stor respekt av både denne avgjørelsen og alt det arbeidet Andreas har lagt ned de siste fire årene. Jeg vil benytte anledningen til å takke Andreas for alt han har gjort for Norsk idrett og norsk svømming de åtte siste årene. Samtidig ønsker jeg ham lykke til videre, og håper at vi ser ham i idretten i en eller annen rolle.

[email protected]