Hjem Kultur Gjentar suksessen med romjulskonsert

Gjentar suksessen med romjulskonsert

På romjulskonserten fredag 27. desember har Kristin Margrethe L. Gjelsnes også i år med sin far og sangpedagog Rolf Gunnar Ødegaard. Sammen synger de duetter t tillegg til soloopptredener. Årets konsert bærer litt mer preg av jazz, samt utdrag fra Mozart og høyklassisk som de to andre årene og sanger fra The Sound of Music og My Fair Lady i tillegg til julerepertoar.

Akkompagnementet besørges av de dyktige musikerne Bjørn Luksengård på flygel, Hans-Christian Holm på bass, Jens Magnussen på slagverk og Kyrre Bill Iversen på akkordeon.

– Siden julen er tiden for å pleie og dyrke tradisjoner byr vi også selvfølgelig på et knippe kjente og kjære julesanger som Baby It’s Cold Outside, White Christmas og O Helga Natt ispedd høyklassiske perler, sier en entusiastisk Kristin Margrethe L. Gjelsnes til Byavisa. 

Mezzosopranen roses for ekthet og engasjement i formidlingen på sine konserter, i tillegg til den høye musikalske kvaliteten. Hun har i år bedt med seg koret Riggeloftet Shanty fra Tønsberg som hun er musikalsk leder for.

– Det blir ekstra spennende. De skal holde egne opptredener og også sammen med meg og min far. Jeg gleder med veldig til årets konsert som nok <> litt mer enn de forrige, sier Gjelsnes og understreker at det er ekstra hyggelig å holde romjulskonserter med sin far som også er hennes sanglærer. 

Gjelsnes satser på romjulskonsert i stedet for å synge julen inn. Tidligere års konserter har vært godt besøkt: – Jeg tenker som så at når julestria er gjennomlevd og selve julekvelden tilbakelagt har folk flest senket skuldrene. Tredje juledag er det mange som ikke har noe program og da kan det være hyggelig å oppleve en stemningsfull konsert med smakebiter fra de store klassikerne til kjente tradisjonelle julesanger. 

Rolf Gunnar Ødegaard er enig med sin datter. Tidligere holdt far og datter konserter før jul. 

– Det har blitt mange aktører de siste årene. På Union Scene var det mange aktiviteter på samme dag og vi følte at vi druknet blant tilbudene. Derfor starte vi med romjulskonsert for to år siden i Håndverkerens festlokale, noe vi ikke har angret på. Det er veldig hyggelig, stemningen er god og publikum nyter musikken, sier Ødegaard.

Som sin far er Gjelsnes en aktiv kulturperson innen musikken. I tillegg til å holde konserter gjennom hele året, også med sin far, er hun musikkonsulent i Drammen kommune for Energihuset, musikalsk leder for koret Riggeloftet Shanty og gjestesolist for Rockegruppen The Steel Chords. Hun synger også i begravelser som hennes far har gjort i over 40 år. For to år siden tok hun valget om å satse ytterligere på musikken.

– Jeg hadde lyst til å gjøre noe mer med sangen etter at jeg nylig avsluttet et års musikkutdanning. Det har gått veldig bra og jeg har fått mange positive tilbakemeldinger som jeg setter stor pris på. Det gir meg ytterlige motivasjon til å satse, sier Kristin Gjelsnes. 

[email protected]