Hjem Sport Godset-damene bruker fridager til klubbesøk

Godset-damene bruker fridager til klubbesøk

Godsets damelag vil å skape relasjoner med jentelag og jentespillere i Drammensområdet. Trenerne og jentene prioriterer dette så høyt at de bruker en av de få treningsfrie dagene i uka til å besøke lokale jentelag.

– Tanken er at vi kan inspirere andre unge jentespillere med å komme på deres hjemmebane og snakke med spillere, og ta ansvar for å holde noen treningsøkter med dem. Unge spillere trenger å se at det er muligheter for dem til å fortsette videre, og å ta idretten sin på et høyere nivå uten å måtte reise langt. Strømsgodset ønsker at enda flere jenter starter å spille fotball, og at de fortsetter med dette også etter at de har blitt voksne. Fotball er den største jenteidretten i Norge, ja og i verden, da bør den være det også i Drammen, sier SIF-leder Erik Ingar Kalmo.

Oppvarming er viktig. Foto: Torkel Knudsen

Ønsker større bredde

Desto flere som fortsetter å spille etter endt grunnskole, jo flere jentelag får man i junior- og seniorklassen. Det gir igjen større bredde og større kvalitet. Dette er noe av tanken bak at disse SIF-jentene bruker fire til fem kvelder hver uke til fotball, samt «fridagen» til å inspirere andre, yngre jenter til å satse videre.

Glassverket J15 først ut

Oda Fredriksen Mykstu, keeper med erfaring fra 2.divisjon i Lier, og Maria Hansen Kilset, med erfaring fra collegefotball i USA, er to av de mest erfarne spillerne som er med i prosjektet. I tillegg deltar midtbanespiller Kristine Finnestrand, som var klubbens utsendte til Glassverkbanen sist torsdag.

13 forventningsfulle jenter stod klare til økta, med fokus på pasningsferdighet og «spill gjennom ledd». Responsen fra Glassverket-jentene var entydig positiv.

Keepertrening var en viktig del av treningsbesøket. Foto: Torkel Knudsen

– Dere er aldri så konsentrerte på treninger ellers, var kommentaren fra Leif Helge Nordahl som vanligvis trener disse jentene. Det er allerede avtalt reprise senere på året.

Torsdag denne uken var det J15 i Birkebeineren som fikk besøk på Årbogen. IBK har imponerende 30 jenter i årsklassen, alle med felles glede av å spille fotball sammen. De ble trent av Godsetjenter med fortid i Skiold, Lier, IBK, DBK og Konnerud

Og kanskje viser denne bredden av moderklubber at det faktisk er et tilbud om toppsatsing for alle distriktets talenter. Godset-jentene fungerte i alle roller denne kvelden, både som forbilder, trenere og lagledere.

– Dette er en «vinn -vinn» situasjon. SIF-spillerne blir også de mer bevisste på «hva og hvorfor» de trener på de ulike deløvelsene, sa Kalmo.

[email protected]