Hjem Nyheter Golfmannen fanget av leken luksus

Golfmannen fanget av leken luksus

Under ett år etter at Peter Johansson (44) tok fatt på sitt hittil mest ærefulle oppdrag – som leder for en av Norges flotteste golfbaner på Nøtterøy var det slutt. Til fordel for storslagne italienske kunstverk i millionklassen.

Mange vil nok hevde at det har en sammenheng. Golfsporten og luksuriøse sportsbiler. Peter Johansson ser det selv også.

Det er nok en kjensgjerning at mange som spiller golf har god råd, sier han.

Men ifølge Johansson er det ikke bare millionærer som handler bil hos hans nye arbeidsgiver AutoXO på Billingstad, men derimot de med lidenskap for unike biler.

Spranget var uansett stort da skåningen i januar i fjor sluttet i bransjen han har tjent siden han ble hentet til Drammen Golfbane den gangen Skoger Golfbane som 21-åring.

Fra lumpen til Norge

Peter Johansson vokste opp i Barsebäck i syd-Sverige. Rett ved en av Sveriges flotteste golfbaner og broderlandets beste klubb. I Sverige er ikke golf noen liten idrett.

Jeg var ikke noe treningsprodukt, men fløt på talentet, sier han om tiden som ung talentfull juniorgolfer. Og for de som kjenner litt til golf, sier det en del at han spilte på banens par allerede som 12-åring, og gikk rett inn i Barsebäck-laget, sammen med blant andre Henrik Stensson – en av verdens beste golfere.

Men for Peter Johansson var derimot ikke golf verdens viktigste syssel. Han fløt på talentet. Følte aldri for å satse 100 prosent, i motsetning til sin lagkompis. Peter Johansson dro derfor i det svenske militæret lumpen som 19-åring. Men han var ikke glemt i golfkretser. Allerede året etter ble han headhuntet til Skoger Golfbane av Anders Jansson, hans tidligere trener og Skogers første store mentor. Med tiden fikk Peter Johansson alle oppdrag man kan ha på en golfbane, fra greenkeeper om dagen og pro om kvelden, til han i 2002 ble daglig leder. I perioden 2002 til 2012 snudde han opp ned på alle steiner på Skoger Golfbane, og sammen med et bra team sørget de for gode tall og solid golfoppgang.

Norges beste kvinnelige golfer, Susann

Hentet til Kongsberg

Etter solide resultater i Skoger, som nå var døpt om til Drammen Golfbane, ble han igjen headhuntet. Denne gang til Kongsberg. Der gjentok historien seg. Som daglig leder i Kongsberg fra 2012 til 2017, var det Nøtterøy som denne gang lokket den blonde svensken som da var gift og bosatt i Sande. Nøtterøy er kjent som en av Norges desidert fineste golfbaner

Men drøyt tre år senere er altså dette kapittelet over. Fristelsen til norsk golf er ikke der lenger. Nye, upløyde marker er sådd.

– Da jeg fikk tilbud om å selge to av verdens sterkeste merkevarer på Billingstad – Ferrari og Maserati – var jeg ikke i tvil. Jeg har gjort alt som er mulig på norske golfbaner, og har hatt mye glede oppover årene med det, sier Peter Johansson, som forlot golfbransjen til fordel for salgsjobb hos et av Europas aller fineste bilbutikker for halvannet år siden.

Her er det i hvert fall ingen som stiller spørsmål ved produktet. Det er en glede å kunne realisere andres drømmer, sier Peter Johansson.