Hjem Nyheter Golfoppsving i koronatid

Golfoppsving i koronatid

Mens fotball- og håndballspillere må holde seg borte fra treningsfeltet, finner vi de samme spillerne på en annen arena – fortsatt i lek med ball. På golfbanen i Skoger har det nemlig vært fullt belegg fra morgen til kveld hver dag siden starten 8. april. Samme melding får vi fra Kjekstad i Røyken, Holtsmark i Lier og fra Asker.

Men aller best skodd for den store pågangen denne våren er Drammen Golfbane i Skoger. Med rekordtidlig sesongstart, og solid vedlikeholdsarbeid gjennom vinteren og tidlig vår, viser banen seg fra sin beste side.

–En gjeng på åtte til ti mann fra seniorgruppa har gjort manns jobb på dugnad. På klubbens 65.000 kvadratmeter golfarealer har de ryddet i kratt og sørget for et fantastisk vedlikehold. Og rykte sprer seg. Fullt belegg og masse greenfee-inntekter. Blant annet en mengde spillere med lavt handicap fra hovedstaden, presiserer daglig leder Kjell Winge.

Inntektsoppsving

Winges «høyre hånd», økonomisjef Trond Gustavsen, kan stolt vise til et oppsving uten sidestykke i klubbens historie. Med ti minutters intervaller på «flightene», (fire mann i hver pulje, red.anm.), har hver dag blitt fylt opp i en måned.

–Det betyr greenfeeinntekter av sekssifret karakter. Sammenlignet med fjorårets null i inntekter i april, kan vel dette beskrives som et realt golfoppsving, sier Gustavsen.

Drammen Golfklubb driver i dag kun det sportslige på golfbanen. Kioskdriften og pro-shopen drives av selvstendige leiere.

–Det er nok også en av årsakene til at vi har snudd mye negativt fra to år siden, til dagens positive situasjon. Vi har færre bein å stå på, men kan fullt og helt konsentrere oss om dette alene.

Følger avstandsreglene

Lederduoen på Drammen golfbane kan glede seg over at myndighetene tillot golf i koronatider.

Strenge regler overholdes også på golfbanen i koronatiden. Foto: Geir A. Arneberg

–Det er ingen fare for at folk går oppå hverandre på golfbanen. Og folk er også flinke til å følge avstandsregelen. Golfbiler er for eksempel fortsatt bare tillat for en person, sier Winge, som hittil denne sesongen har registrert en økende medlemsmasse på 60 nye spillere.

Enn så lenge er det bare gjestespill på banen. Men allerede i pinsen kan det være duket for årets første åpne turnering.

Over 200 er klare til å delta, men foreløpig må de avvente myndighetenes koronakrav om turneringen lar seg gjennomføre.

PS: For 1.500 kroner ekstra i måneden kan medlemmer spille gratis også i Kongsberg, Asker og Holtsmark. Initiativet ble benyttet av 400 i fjor, men har økt til 600 i år.

[email protected]