Hjem Sport Golfsesongen er i gang – trygt å spille

Golfsesongen er i gang – trygt å spille

1. april åpnet regjeringen for å kunne drive organisert idrettslig aktivitet med noen restriksjoner. – Golf er kanskje en av de få idretter som er greit å spille nå, sier daglig leder i Eiker Golfklubb, Ruben Broz.

Klubber og baneselskap har ansvaret for beslutning om å åpne eller å fortsatt holde stengt. Beslutningen må tas ut ifra en vurdering av egne forutsetninger om plass, teknisk utforming, muligheter til å gi informasjon og å kontrollere at den blir fulgt.

– Vi ønsker å tilby spill på vår bane, tidligere enn det som har vært planlagt. I starten må vi benytte matter på utslag og vintergreen-er, sier han.

Dette gjøres selvfølgelig med myndighetenes retningslinjer.

– Mange av disse restriksjonene går på avstand og ikke å bytte utstyr med andre, kom når du skal spille og dra med engang du er ferdig. Vær nøye med håndvask, forteller Ruben.

Nye interesserte 

I påsken dukket det opp flere nye ansikter som ønsket å spille golf på Eiker Golfklubb.

– Det var tydelig at flere hadde et behov for å komme seg ut nå, sier Ruben. Han er glad for at nye mennesker kommer til idretten nå.

 Her ser du at klubben er i gang med bane oppdateringer. Foto: Eiker Golfklubb

En av dem som har påvirket dette er Viktor Hovland ifølge Ruben Broz. Hovland ble i april 2019 rangert som verdens beste amatørgolfspiller og er i dag blant de 60 beste golfspillerne i verden.

Hovland ble første nordmann til å vinne en turnering på PGA-touren da han vant Puerto Rico Open i 2020.

– På grunn av at han vant turneringen og en massiv mediadekning om dette, tror jeg at flere har fått interessen for idretten, sier han.

Blir påvirket av korona

På den ene siden kommer nye medlemmer til og på den andre siden sliter klubben med å holde på sponsorene. Golfklubben sliter med å få annonsører siden mange av de lokale sponsorene sliter på grunn av koronapandemi.

– Nå lever vi mest på medlemskontingent og litt offentlig støtte. Kafeen er også stengt, sier han.

Men Ruben og andre medlemmer i Eiker Golfklubb ser lys på året som kommer. De frister blant annet med at de bygger om banen, og tror at det vil glede både gamle og nye medlemmer hos dem.

– Det jobbes mye på banen, det er spennende tider som kommer. Vi utvider greenen på hull 3, den bygges bakover, hull 4 får et lengre utslag da vi utvider tee bakover. På hull 8 bygger vi gressutslag, på hull 9 bygger vi gressutslag og generelt grøfting og utbedring for å føre vann bort fra hull 7, 8 og 9, sier han.

Og legger til at det er en lokal sponser som står bak denne ombyggingen, men sponsoren ønsker ikke å være kjent.

[email protected]