Hjem Sport Gøy med håndballcup i skoletida

Gøy med håndballcup i skoletida

– Jeg synes det var veldig gøy å være med på cupen, og jeg synes det er bra at de arrangerer sånne ting, sier Helle Fosser Johansen fra 7. trinnet på Øren skole. 

Klassevenninne fra Øren skole, Emilie Lande Marås, syntes også det var gøy med turneringen i Drammenshallen. 

– Det var litt vanskelig å spille mot noen av lagene siden de fleste var bedre enn oss. Jeg spiller ikke håndball, men jeg scoret faktisk mål i alle kampene! Nå kan jeg også litt mer om hvordan håndball fungerer, blant annet hvor viktig det er å samarbeide som lag, sier Emilie.

I en slik turnering møtes både rutinerte håndballspillere og debutanter. Derfor vil selvsagt prestasjonene variere mye, men det virka som om alle spillerne hadde det moro ute på banen. 

– Vi hadde meldt på to lag fra Aronsløkka skoles 7.trinn, et guttelag og jentelag. Guttelaget vant to av tre kamper, og det samme gjorde jentene.  Dessverre holdt det ikke helt til semifinale og finale, forteller Stine Storli Andreassen, kontaktlærer på 7. trinnet på Aronsløkka skole. 

– Vi arrangerer mange skoleturneringer rundt i regionen, og slike turneringer er en kjempefin mulighet til å få mange barn og ungdom i aktivitet, mener Mats Kristoffersen, seksjonsleder Spill og Trening i Norges Håndballforbund, Region Sør.

På de fire dagene i Drammenshallen denne uka var det hele 122 skolelag i sving. De var fordelt med 29 lag på 5. trinn, 26 lag på 6. trinn, 36 lag på 7. trinn og 31 lag fra ungdomstrinnet.

– Vi er godt fornøyd med turneringen, og sender en stor takk til toppiddrettslinja på Drammen videregående skole. Det var de som sto som tekniske arrangører, sier Kristoffersen fra Håndballforbundet.  

[email protected]

Tom Helgesen

Resultater

7. trinn på torsdag

Gutter:
1. Kleiverud
2. Selvik

Jenter:
1. Midtbygda 
2. Mjøndalen

 

Ungdomsskole på fredag

Gutter:
Semi 1: Røyken – Svensedammen: 11-8
Semi 2: Marienlyst – Søndre Mo: 15-5
Finale: Røyken – Marienlyst: 10-9

Jenter:
Semi 1: Veienmarka – Røyken: 11-6
Semi 2: Tranby – Svensedammen: 4-7
Finale: Veienmarka – Svensedammen: 7-8