Hjem Nyheter Gradvis åpning av skolene

Gradvis åpning av skolene

I smitteveilederen som Folkehelseinstituttet publiserte torsdag kveld, la de frem flere retningslinjer for hvordan åpningen skal foregå.

– 11. mai, altså på mandag, kan alle skoler åpne, sier statsminister Erna Solberg på pressekonferansen torsdag. Og Guri Melby, kunnskaps- og integreringsminister, la til at så langt det lar seg gjøre, skal elevene få en mest mulig normal skolehverdag tilbake i neste uke.

Fra mandagen av kommer noen elever som går på barneskolene i Drammen kommune tilbake etter nesten to måneder med hjemmeskole.

Thomas Larsen Sola, kommunalsjef for skole  i Drammen kommune, fortalte på en pressekonferanse fredag at det kommer til å bli ulike løsninger ved skolene, siden det er store forskjeller mellom skolene i kommunen.

– Dette er for å trygge alle foreldre og barn som skal begynne nå. De ansatte må være godt forberedt og derfor trenger vi også mer tid, sier Larsen.

– Alt blir ikke helt lik. Skolene kommer til arrangere skolehverdagen litt forskjellig. Utplasser blir  mer brukt, noen skoler må kanskje  fortsette med digital undervisning noen dager i uka for å få kabalen til å gå opp, sier Sola.

Kommunene skal nå bruke den erfaringen de har fått gjennom de to ukene der skolene har vært åpen for 1.- 4. klasse til å bygge videre når de tre neste trinnene nå skal tilbake på skolene igjen.

– Alle skal ha fått beskjed når de starter på skolen, sier han.

AKS  får også ny åpningstid, og det vil bli mulighet for å levere barna der før skolestart.

[email protected]