Hjem Nyheter Greit å være stressa før jul

Greit å være stressa før jul

– Vi forventer at folk skal ha det bra i jula, men det er veldig mange mennesker som ikke har det bra. Mange kjenner nemlig på et indre press om å alltid prestere, og å vise at de mestrer alt. De sliter rett og slett med å finne julefreden, og stresser litt rundt. Noe som fører til at de kjenner på en skam. En skam over at de ikke nyter jula og førjulstida godt nok, sier terapeut Lene Sofie Arnesen.

Som terapeut møter Lene Sofie daglig såkalte sterke kvinner og menn eller fightere som utad virker som de har alt på stell. Mennesker som forventer mye av seg selv, kjører på og presser bort de negative følelsene, og tenker «jeg må jo bare tenke litt mer positivt». Og da spesielt i jula!

– Vi er nå på vei inn i en tid med høye skuldre og mye stress, og det er noe med selve jula som skaper veldig mye stress hos mange av oss. Da er det viktig at vi tar oss tid til å akseptere at jula kan bli stressende og at det er helt greit, sier Lene Sofie.

Lene Sofie oppfordrer oss til ikke å tenke så mye på hva vi burde gjøre, som å stresse og roe ned, men at vi heller aksepterer at vi kan bli stressa og planlegger for det. 

– Vi trenger ikke endre noe, men heller akseptere at vi blir stressa og bli kjent med hva som gjør oss stressa. Når du kjenner på stresset så si, akkurat nå er jeg stresset og det er helt ok. Ta hånda på brystet og magen, og kjenn kroppen din. Det hjelper deg å roe deg ned. Tenk også ut hva du kan delegere i forkant, be om hjelp og legg inn litt hvilepunkter hvor du får ro. Det trenger ikke være mer enn dette, sier Lene Sofie

Lene Sofie deler flere nyttige verktøy i den nye boka «Positive tanker er bullshit!». I boka tar hun et kraftig oppgjør med den positive tanke-trenden som brer om seg i Norge, og som hun mener kan være skadelig på sikt. I boken deler Lene Sofie åpent fra terapirommet, og kommer med konkrete verktøy som kan gjøres for å bygge bedre selvfølelse og ta tak i de vonde følelser.

[email protected]