Utstillingene til Anne Kristin Hagesæther og Kristin Vestgård ble formelt avsluttet søndag 29. mars, men blir hengende til over påsken.

Gulden Kunstverk omstiller – digital visning av kunst i egen stue

Skrevet av RED
03.04.2020 16:00

I disse korona tider blir alle rammet, også Gulden Kunstverk i Drammens utkant. Utstillingen med Anne Kristine Hagesæther og Kristin Vestgård som åpnet 7. mars fikk seg en kalddusj få dager etter da Norge langt på vei stoppet opp. Gulden Kunstverk måtte tenke nytt? Løsningen ble å tilby digital visning hjemme hos folk.

Og nå er galleriet godt i gang med å vise kunst på en helt ny og smittefri måte. Det fungerer slik: Kunden tar et interiørbilde og sender til Gulden som så monterer ønsket bilde digitalt og sender det i retur. Dermed kan man se bildene på egen vegg.

Utstilling fortsetter

Utstillingen til Anne Kristin Hagesæther og Kristin Vestgård fortsetter. Utstillingen ble formelt avsluttet søndag 29. mars, men blir hengende til over påsken. Galleriet er som kjent stort og luftig og utstillingene «La oss bli her en stund» og «Mellom sang og torden» er både vakre og helsebringende. Utstillingen er åpen etter avtale og kan også ses via Guldens digitale kataloger på www.guldenkunstverk.no 

Jubileumsutstilling utsettes

Karl Erik Harrs planlagte utstilling til 80 årsdagen 8. mai er utsatt. Galleriet håper å åpne den i august eller september. Utstillingen inneholder 50 bilder, de fleste malt det siste året. Samtidig kommer en selvbiografi med tittelen «Vindkast». Dette er også navnet på utstillingen, som formidler kraften og sårbarheten i nordnorsknatur og folkeliv.

Karl Erik Harr, født 8. mai 1940 i Kvæfjord ved Harstad i Troms, har helt siden 1960-tallet vært en av de fremste nyromantiske kunstnere i Norge. I fjor åpnet han sitt eget museum på Kjerrøy ved Bodø. Karl Erik Harr stilte ut i Gulden Kunstverk i 2015 og opplevde en av de største salgs- og besøkstall i Guldens 35 år lang historie.

[email protected]byavisadrammen.no