Hjem Nyheter Gullfavoritten fra Drammen ble nummer fire

Gullfavoritten fra Drammen ble nummer fire

Fem ekvipasjer stod alle med null etter finalerundene og måtte ut i en spennende omhopping før medaljene ble fordelt. Helt til topps klatret Victoria Kingdom-Clark fra Grenland Ryttersportsklubb.

Julie Askim Pedersen fra Drammen Og Omegn Rideklubb hadde muligheten til å sikre seg gullet hvis hun presterte like stødig og godt som hun ellers hadde gjort gjennom hele mesterskapet. Men hennes ponni nedla to protester mot siste kombinasjon, dermed røk medaljesjansen – med en skuffende fjerdeplass som resultat.

Vinneren Victoria Kingdom-Clark red en stilfull omhopping, men også hun fikk et ergerlig riv mot slutten. Likevel skulle det vise seg å holde til seier.

– Den følelsen i dag… Jeg er helt målløs, jeg klarer ikke sett ord på det, sa den lykkelige vinneren. – Jeg fikk et riv og visste jo at det var en rytter til så jeg bare krysset fingrene og håpet på det beste egentlig. Og så ble det gull!

Gullet kom som en stor overraskelse – og som en herlig belønning for nitid innsats gjennom de to årene de har vært en duo. Hoveddelen av denne tiden har nemlig vært preget av skade på ponni fremfor runder på konkurransebanene.

Ringside hadde Victoria sin trener Stein Endresen. Han er stolt over sin elev: – Hun er utrolig dedikert og følger programmet som legges til punkt og prikke. Derfor er hun der i dag, fordi hun målbevisst har bygget sten for sten. Hun har også en utrolig god ridefølelse, hun er rett og slett en drømmeelev!

[email protected]