Hjem Nyheter Håper fortsatt på jubileumsskurken

Håper fortsatt på jubileumsskurken

Likevel går Emma Moberg (29) «all in» for at alle 130 involverte skal få vist seg fram på scenen i Juleskurken i Drammens Teater også denne julen.

Moberg er selv i mammapermisjon, men den daglige lederen for Wonderworks siden 2014 – arrangøren av juleskurken – har tro på at jubileumsforestillingen vil bli noe av. I første omgang er auditionen utsatt fra juni til august.

–Vi har satt opp datoene. Alle barn, og da snakker vi om alle fra 6 til 20 år som har lyst til å stå på scenen, kan møte opp 15. eller 16. august i Harmoniens lokaler. Den 15. er det audition for sangere, og den 16. for dansere, forklarer Moberg.

Hva gjelder rollene som Ingrid og Julie, må hun dessverre opplyse om at begge disse rollene allerede er besatt.

Fra audition i 2018, sist Juleskurken ble satt opp. Forestillingen har vært satt opp alle partallsår de siste 20 årene. Arkivfoto

–Vi har fått med alle skuespillerne som tidligere har spilt i Juleskurken. Utfordringen denne gangen blir å finne barna som skal delta. Det er viktig med et godt samspill, og da jobber tiden noe imot oss i forhold til at store grupper barn skal fungere sammen. Men vi skal klare det.

Moberg er i tett dialog med teateret, og må kontinuerlig forholde seg til myndighetenes krav til smittevern. Men tross mammapermisjonen jobber hun altså for at forestillingen skal gå som planlagt.

Den opprinnelige tanken var at årets forestilling skulle være noe ekstra. 20-årsjubileet skulle markeres (forestillingen settes opp annethvert år, i partallsår red.anm.).

De helt store planene er nå skrinlagt.

Men altså ikke forestillingen 2020.

[email protected]