Hjem Nyheter Håper på gavmild påskehare

Håper på gavmild påskehare

Hvor skal du tilbringe påsken i år?

–Planen var egentlig å kjøre til Kroatia i palmehelga sammen med kjæresten min som har familie der, men denne turen får vi nok vente med en stund. Så årets påske blir naturlig nok hjemme i Drammen. Satser på å få noen fine turer ut i skog og mark.

Har du noen tips til aktiviteter som man kan gjøre sammen på minst to meters avstand?

–Jeg tror det å komme seg litt ut i frisk luft er veldig fint. Og hvis man er alene kan man kanskje alliere seg med en turvenn? 

Ta med kaffe, niste og lag en utendørs piknik. Man kan også drive med ballsport og trening generelt. Jeg kunne vel tatt med saksofonen ut og spilt litt, men det er fortsatt litt for kaldt. 

Hagearbeid for dem som har hage er jo en fin ting. Og så kan man være påskehare og legge en hyggelig oppmerksomhet på trappa til en venn eller nabo som kanskje trenger en oppmuntring. Kombinert med en tur er jo det en vinn-vinn opplevelse. 

Hva gjør du for å begrense smitte? Og har du noen råd til andre om hva de bør gjøre?

–Jeg forsøker å være nøye med å vaske hender og bruker antibacprodukter, og har alltid en i lomma. Hvis jeg handler i matbutikken foretrekker jeg å gå dit når det er minst mulig andre folk der og jeg velger butikker som har en tilgjengelig vask med såpe, som oftest står ved panteautomaten. Vasker hender både før og etter handling og holder god avstand til andre. Å forberede en god handleliste og gå sjeldnest mulig i butikken er også en lur ting tenker jeg. 

Hvis jeg skal møte venner eller familie gjør jeg det stort sett digitalt. Tok en kaffe med naboen «over gjerdet» en dag og det funket fint. 

Jeg tenker at vi tross alt er heldige i Norge som har mye plass rundt oss og som går våren i møte. Det er en fin årstid å kunne treffe folk utendørs med god avstand. 

Man kan jo også lage påske i hagen eller bare leke litt sammen. 

Hva håper du å få i påskeegget?

–Mmm, hvis vi snakker godteri blir jeg ekstra glad om det finnes Non stop og M-sjokolade der. Alt fra Freia er populært for å si det sånn. Kanskje et skrapelodd, gode kaffebønner, et kort med en koselig hilsen og noe hjemmelaget moro. 

Har du tips til bok, spill, serie og film?

–Det finnes utrolig mange fine live-stream konserter på internett om dagen. Vi ser flere i uka nå. Skal selv spille med på et par streamingkonserter i påsken og det gleder jeg meg til. 

I min familie elsker vi Hyttebingo og detektivspillet KEY er et must. 

Hvis jeg skulle anbefalt en bok ville jeg sagt sangbok. Det å synge er den beste oppskriften på å komme i bedre humør og man kan jo synge sammen med andre på for eksempel Facetime. 

Hjemme går det mye i nederlandske tv-programmer og da får jeg litt språkundervisning på kjøpet. Ellers er jeg glad i mye og mangt, siste serien jeg så var Sherlock. Veldig bra og spennende. 

Ellers har jeg fått dilla på baking, har heldigvis nok gjær, og forsøker å bli litt bedre på luftig gjærbakst. Det er jo mer utfordrende enn man skulle tro. 

Har du noen faste påsketradisjoner?

–I barndommen hadde vi hytte på Rauland i Telemark så jeg er vokst opp med typisk fjellpåske med skiturer, pølsegrilling, appelsin og kvikklunsj i sekken, skirenn og diverse spill på kveldene. I de siste årene har hver påske vært forskjellig. I fjor dro vi på tur til Belgia og Nederland, besøkte familie og smakte på masse deilig belgisk øl og sjokolade. Og jeg fikk besøkte den belgiske byen Dinant som er fødebyen til Adolphe Sax, oppfinneren av saksofonen. Her var det meterhøye saksofoner på hvert gatehjørne og det hele var en stor opplevelse.

Årene før har jeg tilbrakt både ved havet og til fjells. Ingen påske er lik, rett og slett, avslutter Frøydis Grorud. 

[email protected]