Slik kan fasaden til nye Stronghytta bli seende ut fra sør.

Hårete mål for Stronghytta

Skrevet av Tom Helgesen
04.02.2020 09:00

For snaue to år siden raste taket på Stronghytta sammen på grunn av store snømengder, og på høsten 2018 ble hele den populære klubbhytta og serveringsstedet jevnet med jorda. Nå kan John Eckhoff, nestleder i Drammen Strong og primus motor for reising av den nye Stronghytta, fortelle at drømmen er nyåpning allerede i august.

– I hovedsak har vi jobbet i to løp: Sikre finansiering og planlegge gjenoppbygging, forteller Eckhoff. Når det gjelder finansiering, mangler klubben fortsatt en drøy million kroner, men styret har tro på at det skal ordne seg under marsjen.                       – Engasjementet rundt og kjærligheten til Stronghytta er nemlig sterk, og vi håper mange vil bidra med noen kroner. Budsjettet er på hele 6,7 millioner kroner, og det er veldig mye penger for vår lille idrettsforening, sier han.

Drammen Strongs nestleder, John Eckhoff, sammen med hunden Darcy. Foto privat.

Bygges i massiv tre
Angående selve gjenoppbyggingen, har det gått litt lenger tid enn ildsjelene trodde i første omgang. Det er ikke bare bare å drive dugnad i et knøttlite bydels-idrettslag. Den gamle hytta ble imidlertid revet på dugnad av Øst-Riv høsten 2018.– Nå planlegger vi gjenoppbygging sammen med Eiker Husbygg, Konnerud Rør, elektriker Kasim Kømürcü og arkitekt Anders Granli. Det er Splitkon som skal levere massivtre-elementene til det miljøvennlige bygget, kan Eckhoff fortelle.

Massivtre-elementene og en del materialer vil bli fløyet inn med helikopter til våren. Drammen Strong skal også gå i dialog med natur- og skogforvalter Bjørn Ringstad i Drammen kommune for å tilrettelegge for innkjøring under byggeperioden. Under riving av hytta skjedde det via Underlia, og det er fortsatt en aktuell mulighet. Ikke minst nå som Spiraltunnelen er helt stengt.

Tilpasset fremtidens behov
– Etter planen starter vi byggingen nå i april, og drømmen er å ha stor åpningsfest allerede i august. De andre i gruppa hever litt på øyenbrynene når jeg sier det, men det må være lov å drømme litt, sier Drammen Strongs nestleder og smiler. Som tegningene viser, blir hytta noe annerledes enn forgjengeren. I utgangspunktet blir ikke selve grunnflaten så mye større, men «Nye Stronghytta» vil bli langt mer tilpasset dagens og fremtidens behov. Spesielt vil Eckhoff trekke frem overnattingsmuligheter for en hel skoleklasse i andre etasje, og at det nå også blir toaletter inne. 

Godt samarbeid
– Er det for øvrig utfordrende for en drammensklubb at klubbhytta ligger i Lier kommune? 
– Egentlig ikke. Jeg er meget takknemlig for hjelpen vi har fått fra begge kommunene, og de har samarbeidet godt i denne saken. Det er Lier som står for spillemiddelsøknaden, mens Drammen har sagt at de kan sikre mellomfinansiering så vi slipper å ta opp lån. Det er et etterslep på spillemidler, og det er veldig fint at vi slipper lån fordi spillemidler er en relativt stor del av finansieringen. Vi venter fortsatt på rammetillatelsen fra Lier kommune, men den er forhåpentligvis rett rundt hjørnet, håper ildsjelen fra Toppenhaug. 

Bynær allbrukshytte
– Hva har dere tenkt på når det gjelder bruken av den nye hytta, blir det noe annerledes enn tidligere? 
– Vår visjon er «Ei bynær allbrukshytte – for alle». Hyttas unike beliggenhet nær by og boligområder, men samtidig godt inne i marka, gjør den attraktiv for veldig mange. Vi skal fortsatt servere vafler og varm drikke på søndager, men håper at langt flere kommer til å bruke den gjennom hele uka og året. Hytta ligger sånn til at det er mulig å komme dit med rullestol. Vi har tilrettelagt for rullestolbrukere og skal montere rullestolheis til andre etasje, sier han om den universelle utformingen av nybygget. 

Ønsker flere bidragsytere
Selv om idrettslaget har søkt mange stiftelser og bedrifter, nevnte Eckhoff innledningsvis at det mangler en drøy million kroner i byggebudsjettet.
– Det er et betydelig antall givere, og så har vi fått noen avslag. Vi starter bygging uansett denne våren, og i verste fall må vi utsette deler av byggingen. Det gjelder for eksempel interiør i andre etasje til finansieringen er på plass. Det håper vi virkelig å unngå, og har altså tro på at det kommer flere bidragsytere. Vi har tenkt å starte en liten innsamlingskampanje når rammetillatelsen fra Lier kommune er på plass, avslutter Eckhoff. 

[annonse]
[email protected]