Hjem Nyheter Han har skapt et eget rike

Han har skapt et eget rike

Dette er Christensens første litterære verk mellom to stive permer. Fra før har han skrevet kronikker i Aftenposten Innsikt med bakgrunn i at han har en master i kulturhistorie. En av kronikkene var basert på masteroppgaven hans om spedalskhet i Norge på 1800-tallet. Den andre handlet om online rollespill, det nye møtestedet. I denne artikkelen tar han livet av myten om at det er kvisete og nerdete tenåringer som sitter på barnerommet sitt og spiller dataspill. Online rollespill har blitt en plattform der man utvikler vennskap over landegrenser.

Rollespill

– Tidligere holdt jeg på med levende rollespill, der man fysisk møtes og er sammen, sier Kent Wold Christensen.

– Det går ut på at en gjeng venner samler seg rundt et bord og får tildelt en rolle, omtrent som i et skuespill. En av deltakerne er fortelleren, og har en idé om hvor det skal begynne. Så utvikler historien seg etter hvert som deltakerne former replikker og rollene sine. Det er ikke det samme som cosplay, der man kler seg ut som de figurene man skal forestille.

Denne verdenen med fantasier er mange opptatt av. Det er store møteplasser for rollespill, både fysisk og online over hele verden, og markedet for fantasy-litteratur har vært bra i mange år. Det er imidlertid lite som har blitt skapt av norske forfattere.

Høymiddelalder

– Jeg har jobbet med boken i mange år. Skapt dette riket i hodet mitt, skrevet litt og latt karakterene komme til live. Det er det som er spennende med å skrive; å se hvordan karakterene utvikler seg.

Det er tre hovedpersoner, en voksen mann, en ung gutt og en voksen kvinne. De lever i et rike som styres av en gudedronning som kom til jorden for tusen år siden. Forfatteren antar det er høymiddelalder når historien utspiller seg.

– Men det er innslag av tidlig industriell tid også, for dette riket får besøk av store skip som er drevet av damp. Dette skaper oppstandelse, krig og splid, forteller forfatteren, som til daglig jobber i administrasjonen på Universitetet på Papirbredden.

Trilogi

– Jeg hadde manuset ferdig for flere år siden, og jeg har sendt det inn til flere forlag. Omsider fikk jeg napp hos Forlaget Publica, og da startet jobben med å redigere og omarbeide i tråd med forlagets ønsker. Så det har vært en lang prosess, og den er ikke over ennå. Historien er nemlig ikke over, den krever to bøker til.

Trilogier er vanlig i fantasy-sjangeren, men Kent Wold Christensen sier at det ikke har vært noe mål i seg selv.

– Jeg liker å skrive, men tror ikke jeg vil bli forfatter på heltid. En time på kveldstid holder. Det er fint å ha en jobb ved siden, pluss at jeg er glad i friluftsliv og trening og spiller fiolin., sier han.

[email protected]