Hjem Nyheter Haster – sjekk skattemeldingen nå

Haster – sjekk skattemeldingen nå

700 000 av oss kontrollerer ikke skattemeldingen overhodet viser tall fra en ny undersøkelse som SpareBank 1 har gjennomført. Da er det lett å gå glipp av fordelaktige fradrag.

– Tiden vi bruker på å gå gjennom skattemeldingen kan bli noen svært lønnsomme minutter. Mange av fradragene kan være verdt flere tusen kroner, forklarer lokalbanksjef Vidar Løbak i SpareBank 1 BV.

Fristen nærmer seg

Torsdag 30. april er siste frist for å endre på skattemeldingen for privatpersoner. Selv om du ikke trenger å levere den inn, og således ikke er forpliktet til å sjekke den, anbefaler banksjefen alle å sjekke den nøye.

– Hvis vi lar være å sjekke om skattemeldingen er korrekt, lar vi også muligheten gå fra oss til å forsikre oss om at vi får med alle fradrag. Samtidig gir den god oversikt over hvordan privatøkonomien har utviklet seg det siste året, sier Løbak.

Unge gruer seg mest

Det er særlig de unge under 35 år som ikke går over skattemeldingen, de nøyer seg bare med å sjekke om de får baksmell eller penger tilbake. 30 % i denne aldersgruppen svarer også at de synes skattemeldingen er vanskelig å forstå.

– Heldigvis har Skatteetaten i år tatt grep for å gjøre det lettere for folk, forteller Løbak (bildet).

Foto: SpareBank 1

Kan bli en hyggelig overraskelse

For mange er det krevende økonomiske tider om dagen, og da kan det komme godt med å ha god oversikt over sin økonomiske situasjon. Skattemeldingen er dermed en veldig god måte å få oversikt over sparing, formue, gjeld, skatt, lønn og fradragsrettigheter.

– Vi har alle godt av å ta en årlig gjennomgang av økonomien, og vi får ingen bedre anledning til å gjøre dette enn når skattemeldingen kommer. Samtidig kan det hende vi ender opp med å få enda mere igjen på skatten enn vi først hadde trodd, og det er jo alltid positivt, avslutter Vidar Løbak.

[email protected]