Hjem Nyheter Asbjørn er helt hektet på Gaustatoppen

Asbjørn er helt hektet på Gaustatoppen

– Gaustatoppen har noe for absolutt alle. Selv ser jeg muligheter til å bruke min kompetanse på kildesortering, markedsføring og PR for en destinasjon som har alt, sier Bratterud!

Hans bestefar er fra området, og var den som hadde regien av første byggetrinn på Skinnarbu.

– Selv har jeg vært der med egne sønner. I tillegg har jeg venner som er der veldig ofte. Min onkel reddet helikopterflygeren som krasjet det oppe under Gaustatoppen – mens søskenbarnet mitt satt på turistkontoret og veiledet turister før og etter at Rjukan kom på Unescos verdensliste over spesielle attraksjon. Selv har jeg bodd på Vemork og Rjukan, fisket, syklet og klatret sammen med min gode kamerat Lars Helgaker.

Sammen elsker vi de klatremulighetene dette fjellet kan by på, sommer som vinter. Dette til tross for at hans kamerat så tragisk ble revet bort i en klatreulykke forårsaket av jordskred for noen år tilbake, forteller Bratterud.

Med et par timers kjøring kan man se bort fra Geilo, Hemsedal eller Trysil. På Rjukan har de både hytter, hoteller og campingplass – og den aller råeste utsikten.

– Alle må ha vært en tur der oppe, viktigere enn Galdhøpiggen og Besseggen og så bare en svipptur unna da gitt. Jeg håper mange flere besøker hjemmesiden til Gaustabanen. De kan være en hyggelig familietur og en forandring for alle som vil oppleve fritidstoget midt i sportseldoradoet der oppe. Så lei deg en bil hos RSA, kjør til TT Sport og less inn et par Randonee-ski og kom deg til fjells. Heia Drammen, sier Asbjørn Bratterud.

[email protected]