Hjem Kultur Henter kunstinspirasjon gjennom mennesker – se bildene

Henter kunstinspirasjon gjennom mennesker – se bildene

Ingvild Neverdal er født og oppvokst i Mjøndalen, men bor nå i Drammen. Hun er tobarnsmor, jobber som salgsleder, og selvlært popkunstner.

I 5. klasse hadde de «elevens valg» på skolen, hvor elevene selv skal finne et emne å fordype seg i. Ingvild valgte å studere skyggeteknikk, og lånte hyppig bøker på biblioteket. Interessen hadde blitt vekket. Året etter, i 6. klasse, fordypet hun seg i stillben.

Ingvilds 6 år eldre søster, Marie som også er kunster, ble en stor inspirasjonskilde gjennom oppveksten.

Portrett av «Rihanna», 80x80. Akryl, fra 2020.

– Marie lot meg låne hennes skolebøker og tok meg med i hennes prosjekter. Vi drøftet ideer, tanker og ulike måter å jobbe på. Hun lærte meg veldig mye. Som 10-11 åring begynte jeg å lære pensumet til videregående skole gjennom henne, sier Ingvild.

Søstrene vokste opp med en kreativ mor som var flink til å male, og la mye til rette for dem.

Portrett av «Kehlani», 90x90. Akryl, fra 2019.

Minst og ei energibombe

Ingvilds storesøster, Marie Neverdal, forteller at Ingvild er veldig lærevillig av natur og vil gjerne utrette mer enn den tiden hun har til rådighet.

– Det å arbeide sammen med Ingvild er nesten som å befinne seg i en «flytsone». Det kommer mye artig, merkelig og konstruktivt ut av det hele. Vi trenger ikke si alt, eller bruke de rette ordene, vi forstår bare intuitivt hva den andre mener, sier Marie Neverdal. Og legger til at selv om Ingvild er minst i flokken er hun en energibombe, og går «all in» og støtte opp om dem hun ser trenger hjelp for å bli sett og hørt.

Portrett av «Kehlani». Akryl, fra 2017.

Holder seg oppdatert

Ingvild Neverdal finner mye inspirasjon i det som er populært nå. Ofte finner hun inspirasjon i andre kreative mennesker og ildsjeler, slik som artister, kunstnere og kreative mennesker hun kjenner.

Portretter er noe Neverdal liker å male, og hun setter pris på vakre kvinner som skiller seg ut. Det som beskriver uttrykket hennes best er lys, skygge, kontraster og forenkling.

Bildeserie av selvportrett, «Karantenekroppen». Tusj og penn, fra 2020.

– Den nyeste serien av tegninger er en selvportrett-serie hvor jeg ønsket å skape et positivt syn på «karantene-kroppen» som mange hadde fokus på i mars/april, sier hun.

Det trendet så mye i sosiale medier hvordan man kunne holde seg i form og være aktiv, noe som ikke er like enkelt tema for alle. 

– Selv er jeg veldig aktiv og kjente på stresset om å holde meg i form. Så dette ble måten for meg å akseptere og prosessere den perioden, og uttrykke self-love for å ikke være så hard med meg selv, forteller hun.

Ingvild Neverdal har deltatt på Kunst Elva Rundt tre ganger, og hun ønsker eventuelt å holde egne utstillinger etterhvert. Mye av hennes eksponering foregår på sosiale medier med positive tilbakemeldinger.

[email protected]