Hjem Nyheter Her kan du gå på ski i påsken

Her kan du gå på ski i påsken

Det kjøres skiløyper i palmehelga både i Drammensmarka i Lier/Drammen, Vestskauen i Sande/Drammen, Holtefjell i Øvre Eiker og nord i Finnemarka i Moum kommune.

Gry Mile Jakobsen med bålkos på Heståsfjell. Foto: Tom Helgesen

Muligheter i Drammensmarka

Denne uka var det flotte skiforhold både i og utenfor de preparerte skiløypene flere steder i høyden. I Lier er det isete og vanskelig de første kilometerne fra Rustanveien og litt forbi Dammyrdammen, men derfra er det milevis med gode snøforhold.

Løypebas Anders Haverstad i Lier anbefaler folk å kjøre inn til Martinsløkka, for det er lite snø og isete fra Eggevollen nå også. Oppe på Tverråsen og inne i Svarthavna meldes det imidlertid om bra forhold.

Anders Haverstad fra Lier kommune tryller fram fantastiske skiløyper på sin vei mot Skimtvarden. Foto: Tom Helgesen

Kombiner sykkel og ski

På Vestskauen er det litt bæring av skia i starten inn mot Steinmyr (1,4 km) fra parkeringsplassen ved Montebello Arena (tar opp bomvei vest for Sande sentrum). Er du ivrig på sykkel og sugen på skitur, kan du nå løypenettet her inne om du fester ski og staver på sykkelen og tråkker inn til Saggravdal via Andorsrud i Drammen også.

Øvre Eiker og Modum

På Holtefjell i Øvre Eiker er Dalasetra like ovenfor Hoensvannet startstedet. Her er det litt dårlig den første kilometeren, men blir veldig flott oppe på platået.

Øståsen i Modum har flere innfallsvinkler. Blant annet ovenfor Vikersundbakken, ti minutter derfra med bil opp Heggenåsen langs Heggesjøveien. Alternativ opp til Djupengrop fra Frydenberg. Ja, du kan også starte på Sponevollen ved å kjøre opp ved Westad Armatur på Geithus.

Du roter deg ikke bort med det første på skitur på Øståsen i Modum, for her er det god skilting. Foto: Tom Helgesen

Mye snø i fjellet

Alle kan også dra på påsketur helt lovlig til både Norefjell og Blefjell hvis man ikke overnatter på hytter. Fordi man ikke ønsker hyttefolket på besøk, er det dårlig med løypepreparering her. Men snø er det mer enn nok av på fjellet i Buskerud for tiden.

Ta uansett en sjekk på: https://skisporet.no og/eller http://lier-ski.com før skituren planlegges. God tur i påsken!

[email protected]