Hjem Nyheter Hjertelig markering på «nokken»

Hjertelig markering på «nokken»

MARIANNE M. JONASSEN

I fjor håpet Buskerud Begravelsesbyrå på 1.000 gjester da de arrangerte «Hjertefred» for første gang på Holmennokken. Det kom dobbelt så mange. Under årets markering på Allehelgensdag, søndag 3. november, samarbeider Buskerud Begravelsesbyrå med elever ved Akademiet videregående skole.

–Vi har lært en del siden i fjor, og vi har sett at dette som et svært viktig arrangement for veldig mange. Det kom 2.000 i fjor, som var over all forventning. Vi har tatt med oss viktige erfaringer inn i planleggingen av årets arrangement, og gleder oss over å kunne invitere til «Hjertefred» nok en gang, sier arrangør for Hjertefred, Aleksander Kollen.

Elevene fra Akademiet skal dokumentere arrangementet med video- og bildeproduksjon.

Solidaritet

Solidaritetskomiteen ved Akademiet har i flere år samlet inn penger til ulike veldige organisasjoner. I år har de bestemt å utgjøre en forskjell i lokalmiljøet i tillegg – og er takknemlige for å bli spurt om å være en del av Hjertefred-arrangementet på Holmennokken.

–Det er viktig å gjøre noe i praksis også, sier ansvarlig for Akademiets engler under Hjertefred, Ingrid Yu Martin, og presiserer at oppgaven er todelt.

–Halvparten skal bidra med video- og bildeproduksjon til en «aftermoovie». De resterende skal være engler på søndagens arrangement. Det fine er at vi som ikke har kunnskap om film og foto kan bidra på vår måte denne kvelden. Det blir en positiv opplevelse for alle som deltar, skyter nestleder i solidaritetskomiteen Andrea Haaning inn.

Hjertefred 

Hjertefred er den første oppgaven solidaritetskomiteen har fått som komité.

–Det betyr mye for oss at vi har fått tillitten til å være del av et så stort arrangement som det Hjertefred er. Og det er også fint å tenke på at vi som ungdommer får vist at vi faktisk bryr oss om andre mennesker og frivillighet, erkjenner leder av solidaritetskomiteen, Aniqa Choudhry.

–Vi som elever kommer til å reflektere over og tenke de vi kjenner som ikke lenger er blant oss. Og jeg tror det kommer til å bli både trist og vakkert på samme tid på Holmennokken, forteller Ingid Yu Martin.

Rollene er fordelt mellom elevene, og Kollen lover en magisk stemning på Hjertefred.

–Englene var med å skape en flott visuell opplevelse i fjor. I år har vi gjort en innsats og har med oss 30 engler i alle aldre. Enkelte har fått i oppgave å ta imot gjestene, mens andre kommer til å stå rundt på øya med fakler for å skape god atmosfære, forklarer Kollen.

For å skape en lun og inkluderende atmosfære vil artister som Heine Totland, Silje Nergaard, Emil og Didrik Solli-Tangen, Drammen Soul Children, Sven J Vocals, Ingeborg Soot, Andreas Harket, Joseph Angyal, Magnus Aannestad Oseth og Helena Maria Falk Botolfsen stå for det musikalske.

MARIANNE M. JONASSEN

Avansert utstyr

Elevene har tilgang på avansert foto- og videoutstyr på skolen når de skal dokumentere Hjertefred 2019 i Drammen, men de skal holde seg diskre i bakgrunnen, og ikke filme eller fotografere sørgende under arrangementet.

Fabian Kollen er utdannet innen film- og tv-produksjon og står for kontakten mellom Hjertefred og elevene på Akademiet. Han har også det overordnede ansvaret for produksjonen i tett samarbeid med Aniqa Choudhry.

– Det er helt fantastisk å se engasjementet som har oppstått rundt Hjertefred. Og vi er veldig takknemlige for at elevene på Akademiet ønsker å bidra på denne dagen, sier Aleksander Kollen, som sammen med broren Fabian er tidligere elever ved Akademiet videregående skole.

[email protected]