Hjem Nyheter Hokksund-firma satser i Baltikum

Hokksund-firma satser i Baltikum

Med over 15 a?rs erfaring fra handelsvirksomhet mellom Estland og Norge og andre europeiske land, har Lie opprettet en ny møteplass slik at flere selskaper i Estland kan fa? tilgang til det norske markedet. Han vil også at norske selskaper skal nyttiggjøre seg potensialet som ligger i a? produsere, importere og samarbeide med estiske selskaper. 

Etter en foredlet modell fra Møteforum (Mforum.no) i Norge, ønsker Lie at norske bedriftsledere og innkjøpere skal bli med på en to-dagers tur med tilrettelagte og skreddersydde møter for de enkelte bransjene. Lie kan også arrangere møter for enkeltfirmaer og har en lang liste over ulike type bedrifter de ønsker å komme i kontakt med. 

Estlands største bransjeforening

Estonian Chamber of Commerce and Industry (ECCI/KODA) er den eldste og største estiske representative organisasjonen for gru?ndere og ble grunnlagt for a? representere og beskytte felles interesser for estiske kjøpmenn, produsenter, bankmenn og rederier i 1925. I dag har ECCI over 3.200 medlemmer og er blitt den største organisasjonen i sitt slag i Estland.

I tett samarbeid med disse vil Meetingforum.eu arrangere én til én møter med de ulike bedriftene i Koda sine lokaler i Tallinn. Koda er også en garantist for at ting skal gå riktig for seg og at de norske bedriftene får møter med prekvalifiserte, solide og seriøse bedrifter. 

– Det finnes uærlige næringsdrivende i Estland slik vi også har i Norge. Men gjør du tingene riktig og sørger for gode avtaler, er det uproblematisk å handle her. Jeg har selv lang erfaring med handel i Estland og får pr dato tilsendt varer to dager i uka. Til tross for sterk euro-kurs, er prisene fortsatt lavere enn i Norge og kvaliteten er på topp, sier Arne Lie. 

Åpner opp landet igjen

Estland har hatt lite smitte i forbindelse med korona-viruset. De har nylig åpnet grensene til sine Finland og deres baltiske naboer. Arne Lie håper derfor at det innen rimelig tid vil være mulig å arrangere turer og møter til nettopp Estland. 

– I den fasen vi nå er i gjelder det å finne mange og aktuelle norske bedrifter innen bygg og anlegg og planlegge en tur førstkommende høst om dette er mulig. I neste fase vil vi utvide med andre bransjer. Det er en lang rekke firmaer i Estland som selger store partier til Norge i dag, men vi har mye å hente her sier, Lie. 

– Hadde jeg drevet et lite eller medium stort byggefirma så hadde jeg tatt turen umiddelbart. Det er så mange moderne firmaer i nærheten av Tallinn og de er kjent for å lage meget god design på lik linje med Danmark, sier Lie. 

Han peker blant annet på produsenter av kjøkken, dører, vinduer, garderober, badstuer, gulv, hytter og hus, og denne typen varer er ettertraktet i Norge. Men det finnes også firmaer som leier ut kvalifisert arbeidskraft til Norge. 

– Det er stor byggeaktivitet i Norge til tross for koronasmitte og delvis nedstenging. Det vil være merkelig om ikke alle som driver i byggebransjen ønsker å øke sin fortjeneste ved å importere og selge sine egne produkter. Det ville i hvert fall jeg ha sjekke opp raskt, sier Lie. 

[email protected] 

 

Fakta: MEETINGFORUM

* Eies av Hokksund-baserte One To One AS og OTO Meedia OU? i Estland. One To One har handlet med de baltiske landene og ulike selskaper i Estland i mange år. 

* Eier og administrerende direktør i begge selskaper er Arne Lie. Han eier i tillegg to andre selskaper i Norge, og ett selskap i Danmark. 

* Med over 15 a?rs erfaring fra handelsvirksomhet mellom Østersjøen og Norge oppretter Lie et møteforum for at flere selskaper i Estland skal fa? tilgang til det norske markedet. 

* Lie vil at flere norske selskaper skal nyttiggjøre seg potensialet som ligger i a? produsere, importere og samarbeide med estiske moderne selskaper.