Hjem Nyheter Hokksundjenta Sigrid Emilie (21) vil bli ambulansearbeider

Hokksundjenta Sigrid Emilie (21) vil bli ambulansearbeider

I mars var 40 personer samlet i to dager på Torpomoen i Hallingdal for å delta på en opptaksleir for å komme gjennom nåløyet og bli lærlinger i ambulansefaget i Buskerud. I løpet av de to dagene måtte deltagerne gjennom fysiske, psykiske og faglige tester samt et intervju. Mandag 30. august var første dagen på jobb for de 19 som ble plukket ut. Disse blir nå utplassert på stasjoner fra Ål i nord til Sætre i sør.

Vil jobbe med mennesker

Hokksundjenta Sigrid Emilie Nordhagen skal være stasjonert i Sætre og ser frem til det.

–  Jeg liker veldig godt å jobbe med mennesker. Å gjøre samme rutinejobb hver eneste dag passer ikke meg, derfor tror jeg en allsidig tilværelse som ambulansearbeider er midt i blinken. Det er en utfordrende jobb og ingen dager er like. Så vet jeg at noen setter veldig pris på å få hjelp av oss og den jobben som gjøres i ambulansetjenesten. Det er godt å kunne vite at vi blir satt pris på, mener den nybakte ambulanselærlingen, Sigrid Emilie.

Interessant opptaksleir

Magnus Solberg (23) fra Notodden er en annen av dem som kom gjennom nåløyet og han er klar for utplassering i Drammen. 

– Opptaksleiren bestod av 12 poster som testet oss både fysisk og psykisk. Man må være i fysisk form for å få en jobb som dette, og vi ble også testet i kunnskap som utfordret både det fysiske og det psykiske – i tillegg til samarbeidsevnene. Det var en interessant opplevelse, sier Magnus Solberg.

– Hvorfor ønsker du å bli ambulansearbeidere?

– Jeg har lyst til å hjelpe folk og utgjøre en forskjell. Ingen dager er like, og vi må også være innstilte på tunge dager i jobben. Jeg har gledet meg lenge til å komme i gang, og ser frem til lærlingperioden, sier Magnus. 

Læretid på to år

De fleste som nå starter som lærlinger i ambulansefaget har to år bak seg i videregående skole. Nå står de foran en lærlingperiode på to år. Gjennom hele det første lærlingåret jobber de som ekstrapersonell i vanlig turnus sammen med en veileder.

Vestre Viken driver ambulansetjeneste spredt på 15 stasjoner i «gamle Buskerud» og Sande, Svelvik og Jevnaker. 

– Etter at de er ferdig med den første uken, er det ut på stasjonene våre, bli kjent med oppgavene og jobbe som ekstra personell. Så her er det bare å komme i gang, forteller Roar Ask som er seksjonsleder, ambulanseavdelingen i Klinikk for prehospitale tjenester i Vestre Viken.

[email protected]