Hjem Nyheter Hold Norge Rent deler ut en million kroner til frivillig aktivitet

Hold Norge Rent deler ut en million kroner til frivillig aktivitet

Søk støtteordningen til frivillig aktivitet før Strandryddeuka. FOTO: HOLD NORGE RENT
I forbindelse med Frivillighetens år kan du søke Hold Norge Rent om støtte til lokale ryddeaksjoner og frivillige aktiviteter knyttet til plast og annen forsøpling.
2022 er Frivillighetens år, og Handelens Miljøfond stiller derfor en million kroner til disposisjon for frivillige som ønsker å bidra med lokale aktiviteter knyttet til forsøpling og ryddeaksjoner. Disse midlene blir nå tilgjengelige gjennom en støtteordning administrert av Hold Norge Rent.
Klikk her for å søke!

Vil motivere frivilligheten
– Vi setter stor pris på at Handelens Miljøfond stiller disse midlene til rådighet for frivilligheten, og vi håper midlene vil motivere frivillige over hele Norge til å bidra til Frivillighetens år, sier Hold Norge Rents daglige leder Lise Gulbransen.  
– Gjenåpningen av samfunnet, Frivillighetens år og denne støtteordningen gir ryddemiljøet en gylden mulighet til å legge til rette for at flere kan bli med på dugnaden, sier Gulbransen.  
Spesielt håper Hold Norge Rent på stor oppslutning rundt den store Strandryddeuka i september som er et av hovedarrangementene i løpet av Frivillighetens år.

Første søknadsfrist er 27. april
Det kan søkes om støtte til frivillige ryddeaksjoner både langs kysten og i innlandet og til andre aktiviteter knyttet til spørsmål rundt plast og annen forsøpling.  Støttebeløpet kan være fra kr. 5 000 og opp til kr. 75 000 per aktivitet. 
Støtteordningen åpner for søknader denne uken, og fristen for å søke er onsdag 27. april. Mandag 9. mai åpner støtteordningen for en ny runde med søknader med frist onsdag 8. juni.