Hjem Kultur Høstutstilling hos Atelier Tuben

Høstutstilling hos Atelier Tuben

PÅL-HENRIK HAGEN

På atelieret i Nedre Eiker vei 14 er veggene dekket av malerier fra kunstnerne som jobber der. De tidligere kontorlokalene huser nå atelierer og et gallerirom, og det er tydelig at produktiviteten og kreativiteten flyter. Kristine Buksrud, Karin Grasdalsmoen, Helen B. Holm og Inger Lise Aaby har vært der siden mars i år, etter at de flyttet fra tidligere lokaler på Sundland. 

– Vi kom over dette lokalet som var veldig egnet for oss, særlig på grunn av beliggenheten. All turgåingen langs elva gjør at vi får en god del besøk, forteller Kristine Buksrud.

På søndager setter de ut skilt med «åpent galleri» på stien, og mange har tatt en svipptur innom mens de går tur. 

Neste helg, 9. og 10. november, blir det høstutstilling med åpningstid klokka 12 til 17, hvor alle på atelieret stiller ut sine verk. Kunstnerne maler i flere stilarter, så det blir noe for enhver å kikke på. De maler alle mest akryl og noe akvarell, men motivene har stor bredde.

– Karin er mye inne på barn og mennesker, mens jeg har mye natur og fjell som skal ut. Inger Lise er mer i det abstrakte, mens Helen har en del motiver bygget rundt svart, sier Buksrud.

Kollektivet har mange utstillinger i omegn bak seg, og har tidligere stilt ut blant annet på Holmsbu Hotell, Sand Gård og Biblioteket i Drammen. 

Kunstnerne er glad i besøk, og ser gjerne at publikum kommer innom for en prat og kunstopplevelse. Galleriet er åpent så lenge det er folk tilstede, som er stort sett hver dag. De åpner også for at bedrifter og foreninger kan ta turen. For litt siden var blant annet Høyskolen innom en fredag i forbindelse med en bytur.

– De hadde et rebusløp for ansatte, hvor de kom innom her og svarte på spørsmål før de dro på byen etterpå. Mange nå ønsker seg en liten aktivitet i tillegg til å gå ut, og da kan det passe bra med et galleribesøk, forteller Buksrud, og legger til at de ser for seg å arrangere tilsvarende opplegg i fremtiden.  

[email protected]