Hjem Annet Hotellfølelse i (sær)millionklassen

Hotellfølelse i (sær)millionklassen

Eksklusive fellesarealer er blant det som skal lokke kundene ut av eneboligene og inn i nye sentrumsleiligheter. 

Hotellfølelsen
«Det er ikke et hotell, men det føles jo sånn…» står det på nettsiden til Grev Wedels Plass. Leilighetene som er bygget på og rundt gamle Gjerde og «den gule villaen» har inkorporert de verneverdige byggene ved å gjøre de om til 500 kvadratmeter fellesarealer for beboerne – med blant annet utleierom, lounge, spa, treningsstudio og spisesal. 

Her kan beboerne nyte det store ekstra. De får tilfredsstilt behovene som oppstår i mangel på enebolig, og får samtidig følelsen av å være på kontinuerlig ferie. Gjester kan leie egne hotellrom til 500 kroner første natta, og 250 kroner nettene etter det. Skal du ha stort selskap finnes et lokale med plass til 50 mennesker og eget kjøkken. I loungen får du dagens aviser, kaffe og den litt eksklusive stemningen fra villaens historie. Enda mer av den lune stemningen finner du i biblioteket i kjelleren med de rustikke steinveggene. Blir det litt tett der inne kan du få luft, sol og utsikt på en av de tre store takterrassene. I velværeavdelingen kan du slappe av i jacuzzi og badstue etter en runde i det moderne treningsstudioet. Etterhvert blir det også tilgang på tilknyttede renholdere og håndverkere, samt vinkvelder og reisegrupper.

Ikke dyrt 
Selve leilighetene kommer i størrelser fra 70 til 140 kvadratmeter, og hver enkelt skal være egendesignet i samarbeid med arkitekter. 69 av i alt 84 leiligheter er allerede solgt. Den største har en prislapp på 15.847.080 kroner, som gir en kvadratmeterpris på cirka 113.000 kroner og tilsvarer de mest eksklusive i Oslo. Av de rimeligere variantene er en på 87 kvm til kroner 6.314.550, og kun rundt 72.500 per kvm, som likevel er i underkant av dobbelt så dyrt som gjennomsnittet i Drammen. Prisene er angitt etter blant annet etasje, veranda og solforhold. Det er Dialog Eiendom som forvalter boligene, og salgssjef Geir Gundersen mener at det egentlig ikke er så dyrt. 

– Jeg er ikke enig i at dette er et spesielt høyt prisnivå. For du kjøper ikke bare leiligheten, men får veldig mye fellesarealer i tillegg. De er ikke dyrere sammenlignet med tilsvarende nye leiligheter i sentrum. Med tanke på fellesarealene man får med er disse rimeligere, sier han. 

Vil bo i Drammen 
Daglig leder hos Norvik, Christian Gjesdal Udgaard, er megler for én leilighet som skal selges på Grev Wedels plass nå. Han presiserer at kvadratmeterpris ikke er noe nøyaktig mål, og at Drammen har langt større variasjon enn for eksempel Oslo. Her kan hus og leiligheter i samme område med samme størrelse få helt forskjellig pris ut ifra solforhold, utsikt, innsyn og mer spesifikk beliggenhet. Han mener også at å sammenligne kvadratmeterpris med Oslo sentrum ikke nødvendigvis er relevant, fordi kundegruppen ikke ønsker å bo andre steder. 

– For disse kundene er det ikke aktuelt å kjøpe på Aker Brygge, eller Tønsberg, Sandvika og så videre. De vil bo i Drammen og de vil ha noe nytt, forklarer han. Han påpeker at disse leilighetene har høy standard, gode solforhold, utsikt og unike fasiliteter. Og altså topp beliggenhet i nettopp Drammen. 

– Jeg kan ikke huske siste kunde som vurderte en leilighet i Drammen men sa, «nei, jeg vil heller bo på Tjuvholmen eller Sørenga», forteller Udgaard. 

Kundegruppen det er snakk om er de passe godt voksne over 55 år, selv om begge meglere legger vekt på at det kommer stadig flere yngre til. Men hovedvekten ligger fremdeles på de over 60. 

– I Oslo er det mange som heller bor i stor leilighet, og jeg tror vi vil se mer av det i Drammen også. Mange liker å ha det enkelt, og ha ting nytt, klappet og klart. Ikke alle kan bygge et rom eller pusse opp en kjeller, fortsetter Udgaard. 

[email protected]