Hjem Nyheter Høy Lego-stemning

Høy Lego-stemning

 Tom Helgesen

I First Lego League kommer det hver høst et nytt og inspirerende oppdrag med et samfunnsrelevant tema, og i oppdraget finnes ingen fasitsvar. Her skal barn og ungdom prøve å løse utfordringer i realistiske problemstillinger selv ingen voksne vet svaret på! Etter mange ukers intens jobbing rundt på de forskjellige skolene var sannhetens øyeblikk kommet på lørdag. På Marienlyst skole var det stand, presentasjoner og en egen robotkonkurranse som elevene fikk bryne seg på. 

Kjempegøy å delta
– Våre elever synes det har vært kjempemoro å være med på dette. Det var litt vanskelig å styre robotene slik de ville, men de var veldig glade for at de klarte flere oppdrag, forteller Karin Hatten, kontaktlærer for 7. trinn på Åssiden skole. 

Team Åssiden mente også at det var spennende å presentere prosjekt, teknologi og kjerneverdier for dommerne. 

– De var veldig fornøyde med hvordan de klarte det, og dommerne var lette å prate med. Ellers har de samarbeidet bra og løst utfordringer underveis. Uansett er det viktigste å delta, ikke vinne, mener Hatten. 

Ny deltagerrekord
Det er Kompetansesenteret i Drammen kommune som arranger FFL her i byen.

– I år var det hele 27 lag fra Drammen som konkurrerte, og det er ny deltagerrekord, forteller Svend Eidsten, som med et glimt i øyet titulerer seg som generalsekretær for FLL i Drammen. 

– Til sammen var det påmeldt 912 lag i Norden, og alle disse lagene konkurrerer på samme dag. Beste lag fra hver lokale arrangør møtes til skandinavisk finale i Roskilde 30. november, og på Marienlyst var Lunde barneskole fra Skien som var så freidige at de stakk av med den gjeve Champion-tittelen, forteller Eidsten. 

Oppdrag City Shaper
Både elever, arrangører, dommere og ikke minst en glimrende konferansier i Rune Jahnsen gjorde lørdagen til en minnerik dag for mange. Årets oppdrag het for øvrig City Shaper. Byene og bygdene våre møter store utfordringer, som transport, tilgjengelighet og til og med naturkatastrofer. Hvordan kan vi skape en bedre fremtid for alle? En meget komplisert og krevende problemstilling å svare på for elevene.

Fire områder premieres
Ellers er det fire områder som premieres. Det er å løse oppdrag på banen ved bruk av Lego-Robot, en teknologisk presentasjon av hvordan laget løste oppgaven på robotbanen, en presentasjon av problemstillingen og løsningen laget fant for årets oppdrag og til slutt å presentere på egen stand hvordan laget løste sin problemstilling og hvordan de jobbet sammen som lag for å få det til.

[email protected]

 

Tom Helgesen

FIRST LEGO League

FIRST LEGO League er en kunnskaps- og teknologikonkurranse som strekker seg over en arbeidsperiode på 8 uker. Den har som mål å inspirere barn og unge i alderen 10-16 år til å bli morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere. I løpet av arbeidsperioden vil deltagerne oppleve utforskertrang og skaperglede, sette egne ideer ut i livet, og lære seg å programmere. 

FIRST LEGO League kjerneverdier
Vi uttrykker FIRST-filosofiene Gracious Professionalism og Coopertition gjennom våre kjerneverdier:
Oppdagelse: Vi utforsker nye kunnskaper og ideer.
Innovasjon: Vi bruker kreativitet og utholdenhet for å løse problemer.
Innvirkning: Vi bruker det vi lærer til å forbedre verden.
Inkludering: Vi respekterer hverandre og omfavner våre ulikheter.
Lagarbeid: Vi er sterkere når vi arbeider sammen.
Moro: Vi har det gøy!

Kilde: https://hjernekraft.org/fll/om-first-lego-league