Hjem Kultur «Elvebyen» – låta som hyller Drammen

«Elvebyen» – låta som hyller Drammen

«Elvebyen» ble skrevet i Nedre Storgate tidlig i 2020 og er en poplåt med rocke-elementer og ikke minst en hyllest til bylivet, folket og naturen i Drammen. Låta er en duett og en samtale mellom en mann og en kvinne, som har møttes og går opp langs elva og over brua, mens natta brer et teppe over sola.

Både Ken-Thomas Johansen og Eirin Folde håper at mange vil kjenne seg igjen i teksten og bli glad i melodien.

Ken-Thomas drøm om å bli profesjonell musiker ble oppfylt i 2011 da han begynte å spille som trubadur i Drammen.

Han er bassist, sanger og gitarist med hele Norge som sin arena. Hans musikalske reise som nordnorsk visekunstner startet ytterst mot havgapet i Finnmark.

– Jeg opptrer som trubadur med både egne låter og coverlåter over hele landet, og var med i Norske talenter i 2019, sier Ken-Thomas.

Coveret er designet av Eirin Folde, og gjenspeiler teksten og følelsen de prøver å få frem med låta. Design: Eirin Folde– En av mine første jobber som trubadur var på Dickens i Drammen, hvor jeg har bodd i 15 år. Blant musikere i Drammen fra proffe til amatører er jeg veldig godt integrert, og har blitt en kjent musiker og artist i musikkmiljøet, forteller han.

Eirin møtte Ken-Thomas i Nord-Norge, da de skrev, og satte opp, en stor musikal med 70 involverte. Hun har 3 års høyskoleutdanning innen musikk og har studert låtskriving og musikkproduksjon, sammen med samboer Frank Jægervand Larssen (som har produsert «Elvebyen»), på Berklee i USA.

– Jeg har bodd og jobbet i Drammen, og trivdes svært godt der. Er stadig på besøk og har mange venner der. Høsten 2019 bestemte Ken-Thomas og jeg oss for å revitalisere samarbeidet rundt låtskriving på norsk, sier hun.

Låta er en hyllest til Drammen, og er skrevet av Ken-Thomas Johansen og Eirin Folde. Foto: Privat

Folk vender blikket mot Drammen

Begge sier at de ønsker å hylle Drammen. For dem er Drammen smilenes by, folk er veldig trivelig. Drammenserne er veldig glad og stolt over byen sin, noe som er utrolig inspirerende, mener de.

– Man har klart å snu noe negativt om til noe positivt. Fra skitten industriby og veikryss, til en perle som fortjener en egen sang, sier Ken-Thomas.

– Vi håper det er en låt som «nye Drammen» har lyst å stille seg bak, ei låt som folk føler kan bruke i forskjellige sammenhenger, fra festligheter, allsang på tribunen, til hjemme en koselig kveld. Vi håper at de føler seg igjen i magien vi som er utenfra kjenner på. Målet er å treffe noe med måten vi har skrevet låta på. Vi har latt oss inspirere oss av det Drammenske rock og pop lydbildet, men med en egen «touch», sier Eirin. Og begge gleder seg stort til utgivelse av låta «Elvebyen», fredag 7.august.

[email protected]