Hjem Nyheter Hyller våre nye superhelter

Hyller våre nye superhelter

Glem tegneseriefigurer med en trang drakt, våre nye superhelter er ofte kledd i hvit og kjemper mot det onde med mye omsorg.

Mester Rammer, som holder til i Sankt Olavs gate i Drammen, ønsket å hylle helsevesenet og de som jobber der.

 Eier av Mester Rammer, Georg Uhlmann sammen med sin kone Kirsti Uhlmann overrekker et bildet tegnet av kunstner Tyven til drammen sykehus. av Foto: Hina Aslam

– Alle som jobber i helsevesenet står på veldig mye i denne koronasituasjonen, sier eier av Mester Rammer AS, Georg Uhlmann.

De tok da kontakt med kunster Tyven, og han gikk med på å tegne et bilde for å gi det til Drammen sykehus. Et liknende bilde har også blitt overrakt til Ullevål sykehus.

– Flere som jobber i helsevesenet har ønsket seg dette bildet, derfor har vi nå produsert 113 (som selvfølgelig også er nødnummeret) bilder, sier Georg og smiler.

Maleriet er av en dame som under uniformen går med en superhelt drakt.

– Bildet viser mye energi, og jeg håper at den kan stå et sted på sykehuset, der flest mulig kan se den, og få inspirasjon til å gjøre en god jobb og føle seg verdsatt, sier Georg.

Han er imponert av hvordan helsevesenet har taklet koronasituasjonen. Og håper at folk ikke glemmer å sette pris på dem etter at denne krisen har gått over.

– Selv om det er litt menneskenes natur, så er det utrolig viktig å sette pris på de som jobber nå så hardt, sier han.

Anonym kunstner 

Kunstner bak bildet er Tyven, han eller hun ønsker å være anonym, og bruker bare navnet Tyven som sitt varemerke.  Bildet: En hilsen fra kunstner Tyven til Drammen sykehus. Foto: Hina Aslam

Kunstneren har mange års erfaring innenfor kunsten da han siden 1994 har arbeidet med flere av Norges kjente kunstnere.

Og han har tilegnet seg et godt innsyn i kunstens ulike teknikker og arbeidsformer, alt fra litografi til digitale media.

Selv foretrekker Tyven å arbeide med digitale media da dette verktøyet gir det uttrykket Tyven ønsker.

Tyven bruker humor, gjenkjennelse og provokasjon, og ønsker å få dem som betrakter hans bilder til å tenke utenfor boksen.

Takknemlig 

– Det er jo helt fantastisk at noen tenker på oss i den situasjonen vi er i nå, Symbolikken på bildet gir jo virkelig en takk for innsatsen og energi til oss. Og at vi kan ha det hengende at noen synes at vi gjør en flott jobb, sier Britt Eidsvoll, klinikkdirektør på Drammen sykehus og legger til at det som skjer ut i samfunnet er vi veldig avhengig av, slik at det ikke blir en ekstra byrde for oss. Vi føler ekstra varme fra folk nå.

Her overrekker Mester Rammer bildet til Drammen sykehus. Foto: Hina Aslam

Bildet: Her kan du se bildet i sin helhet. Bildet som Drammen sykehus får er ca 180 cm høy og 90 cm bred. Foto: Tyven / Mester Rammer– Hele samfunnet og verden er jo i samme situasjon, det er viktig at vi har ro til å gjøre jobben, og er utrolig takknemlig for at vi ikke har fått italienske tilstander. Samfunnet har klart å prioritere liv og helse, sier hun.

Bildet skal henges et sted der mange for sett det. Klinikkdirektør takker Georg og kunstneren Tyven for deres bidrag, og hun er sikker på at bildet kommer til inspirere mange.

[email protected]