Hjem Nyheter Hyllet fire av byens vakre hager

Hyllet fire av byens vakre hager

Juryen fikk i år 11 hageanlegg til vurdering, foreslått av interesserte naboer og forbipasserende. Hagene er alle nøye besiktiget. Juryen har som vanlig foretatt to befaringer, i år 6. juni og 11. september.

Imponerte juryen

Juryen, som består av Ingeborg Dahl, Finn Alfred Møller, Kirstine Laukli, Åse Skrøvset, Eva Birgitte Sanni Jacobsen, Marte Høibraaten og Arne Finn Solli, er imponert over årets prisvinnere og det arbeidet de har lagt ned, gjennom mange sesonger – ikke bare til egen fornøyelse, men også til glede for naboer og forbipasserende.

Helhetlig og harmonisk

Juryen prioriterer anlegg, hvor hus og hage framstår helhetlig og harmonisk. Det er en viktig forutsetning at anlegget er godt synlig fra offentlig vei, slik at også naboer og forbipasserende kan glede seg over anleggene. Hager som ikke er tilgjengelige, men ligger gjemt bak høye hekker og gjerder, blir ikke vurderte.

?  Prisvinnerne i år representerer bredde og variasjon, både geografisk og historisk. Vi har vurdert kandidater fra alle bydeler, fra etablerte eiendommer hvor resultatet er oppnådd gjennom flere generasjoner til nyanlagte hager med moderne bebyggelse og plantevalg. Årets vinnere representerer en fin blanding av disse, sier formann av juryen, Arne Finn Solli.

PENGEGAVE: 10.000 kroner til Konnerud Speidergruppe, her representert ved Hilde Haldorhamn og Jonas Myhren, som lover ordfører Tore Opdal Hansen og juryformann at pengene skal brukes til Bernås-villaen og grøntområdet rundt sitt beste. Foto: BIRGITTE SIMENSEN BERG

10 000 til Speidergruppe

Gavebrev, pålydende kroner 10 000, fra Legatet til Drammens forskjønnelse og gavns fond er et bidrag til foreningens arbeid med uteområdene rundt Bernås-villaen på Konnerud.

Gavene ble delt ut i Drammen rådhus sin storstue onsdag 13. november.

[email protected]