Emma Kirkeberg Mørk fra Drammen ble kåret til årets beste langdistanseløper i juniorklassen for 2018. FOTO: Tom Helgesen

I fjor vant Emma - nå kan det være din tur

Skrevet av Hina Aslam
18.03.2020 07:10

Emma Kirkeberg Mørk var en av de to som vant Sparebank 1 BV sitt årlig stipend i fjor. Nå er de på jakt etter nye talenter.

I fjor fikk sanger Sunniva Fevang og Emma Kirkeberg Mørk som driver med langrenn og friidrett stipend fra Sparebank 1 BV. 

I år kan det bli deg. Da må du være ungdom mellom 16 og 25 år og bosatt i Buskerud eller Vestfold. I tillegg til det er et at av kriteriene at du må ha tilknytning til et idrettslag, klubb eller en forening i regionen. 

Jakter etter talenter

– Vi vet det er mye talentfull ungdom i drammensregionen, både innenfor kultur og idrett. Sunniva og Emma skilte seg ut i søknadsbunken i fjor og fikk stipend. Nå oppfordrer vi nye talenter til å søke, sier Roar Kaupang fra Sparebank 1 BV.

Det er et stort spenn i hvilken bakgrunn tidligere vinnere har, men noen fellestrekk går igjen blant tidligere stipendiater.

– Vi forsøker å finne talenter som er i utvikling, som er på trappene av noe større, og som vi tror kan slå ut i full blomst med riktig backing, innsats og motivasjon. Vi ønsker å være med å heie fram de lokale talentene våre, og håper at et stipend fra Sparebank 1 BV kan være et viktig bidrag i utviklingen, sier Kaupang.

Send søknad

Fristen for å levere inn søknaden er 1. mai. I juryen for kultur sitter Hanne Børresen fra Fjordfesten, Sean Lewis fra Fjord Classics og Målfrid H. Udness som er bankens representant.

– Den andre juryen som er for idrett består av tidligere SIF trener Arne Dokken, NRK-ekspert Fredrik Aukland samt meg selv, forteller Kaupang.

[email protected]