Hjem Nyheter – Ikke glem de eldre nå

– Ikke glem de eldre nå

Nastaran Samavat oppfordrer alle de som kjenner eldre eller har eldre naboer om å oppsøke dem. Hun er en av de mange frivillige som har meldt seg inn i facebookgruppe Korona-hjelp Drammen. Facebookgruppen har nå over 2800 medlemmer.

Oppsøk eldre

På Facebook skrev hun et innlegg for å oppfordre alle frivillige til å ta kontakt med de eldre.

– Jeg skrev det innlegget med tanke til denne gruppen. Eldre som har blitt  isolert hjemme og er bekymret for å gå ut og er sikkert i behov for hjelp for å handle eller

ordne diverse ting. Jeg tror det er mange av dem.

Nastaran bor i Drammen og jobber som sykepleier.

– Min mor er ikke på sosiale medier og jeg vet at mine eldre naboer ikke er det heller. Det er viktig at vi alle som ønsker å hjelpe kan ta kontakt med dem og fortelle hvor de kan få hjelp hvis de trenger det, sier hun.

Kommunen bistår

Tidligere i uken gikk også kommunen ut og oppfordret alle som trenger hjelp til å ringe kommunen. Kommunen har nå et team av ansatte og frivillige i hver kommunedel.

Kommunen oppfordrer alle som trenger for eksempel hjelp til å handle eller bare å ha noen å snakke med, å ta kontakt med kommunen på telefonnummer 32 04 52 00 mellom klokken 08.00-21.00

Nastaran håper at alle tar seg litt tid til å nå de som ikke er på sosiale medier.

– Jeg  ønsker å minne alle til å tenke på den gruppa av eldre som ikke er aktiv på sosiale medier, de bør også bli sett og ivaretatt.  Vi kan ringe dem eller gå til deres dør og informere om hvor de kan henvende seg når de trenger hjelp, sier Nastaran Samavat.

[email protected]