Hjem Nyheter Ingen sommer uten – les de sterke agurknyhetene!

Ingen sommer uten – les de sterke agurknyhetene!

Plasthatten på Tequilaflasken

Den røde hatten på Sierra Tequila-flasken er designet slik at du kan fylle randen med salt, og med det enkelt salte kanten av shot-glassene dine. Faktisk er den berømte tequila-shoten som serveres med salt og sitron ikke en meksikansk tradisjon i det hele tatt, det var et ritual som ble opprettet av Sierra Tequila, og raskt etter det kopiert over hele verden.

Du kan også bruke den røde hatten som en juicepresse eller, til og med, som et målebeger. 

 

Hva er egentlig en «Spritz» drink?

Drinken «Spritz» kommer naturligvis fra den italienske provinsen Veneto, og oppstod som et resultat av at tyske soldater på 1800-tallet bestilte «spritzen» vin, fordi den italienske vinen var sterkere enn den de var vant med fra sitt eget land. Dette var da vin tilsatt vann med kullsyre. I dag kjenner vi til Spritz gjennom drinken Aperol Spritz, som i 2019 ble målt som verdens 9. bestselgende drink – 100 år etter Aperol ble lansert i 1919.

Hvordan ble Irish Coffee så populært i Norge?

Tidligere på 1900-tallet var det innført spiseplikt i Norge. Dette innebar at man ikke kunne bestille seg en øl eller andre alkoholvarer uten å også bestille mat. Det resulterte i at mange barer og puber serverte tørre smørbrød, som ytterst få spiste. Unntaket var imidlertid Irish Coffee, fordi dette ble ansett som en dessert i seg selv.

Visste du forresten også at den originale Irish Coffee-oppskriften ble laget med Tullamore DEW?

Hvordan ble Gin & Tonic en drink?

Gin & Tonic oppstod på 1800-tallet, i India. På den tiden var India en britisk koloni, og de engelske embetsmenn og soldater som opphold seg i India ble møtt med en ukjent utfordring; Malariamyggen.

For å beskytte seg mot myggen ble de bedt om å innta kinin, den essensielle ingrediensen i Indian Tonic Water. Kinin har en distinkt, bitter smak, som de færreste britene likte spesielt godt, og som ekte briter var den enkleste løsningen å blande det ut med engelsk gin. Derfra ble Gin & Tonic, også kalt GT, raskt utbredt.

I den sammenheng er også Gin & Tonic en av svært få drinker i verden hvor alkoholen faktisk er blandevannet.

Hvordan ble agurk vanlig i GT?

En klassisk Gin & Tonic serveres vanligvis med en skive lime eller sitron, men hvem var gal nok til å erstatte sitrusfrukt med agurk i sin Gin & Tonic?

Gin-produsenten Hendrick’s fra Skottland introduserte denne merkelige kombinasjonen på 2000-tallet. Bakgrunnen er at Hendrick’s infuseres av blant annet agurk og roser under destillasjonen, og for å fremheve denne unike smaksprofilen ble altså agurk fastsatt som det riktige garnityret til denne uvanlige ginen.

Å bruke agurk i destilleringen av sin Gin er ikke det eneste merkverdige prosjektet Hendrick’s har foretatt seg. I årenes løp har de også utført en rekke merkelige prosjekter med agurken i sitt laboratorium.

Blant annet forsket de på hvordan stimuli av forskjellige typer musikk påvirket veksten av agurk, noe som ga et uventet resultat. Hendrick’s garanterer at ingen agurker ble skadet under eksperimentene. De er nemlig altfor glade i sine agurker til å finne på noe slikt.

Hva er bakgrunnen for navnet Indian Pale Ale (IPA)?

Du vet kanskje at en klassisk IPA får sin karakteristiske friske og bitre smak fra sin høye konsentrasjon av kornsorten humle? Denne kornsorten ble tilsatt ølet for å øke holdbarheten, slik at den kunne tåle fire harde måneder på sjøen fra Storbritannia til India. Da oppdaget de også at denne ølsorten oppnådde en fantastisk utvikling etter fire måneder med vugging på fat.

Hvorfor er cognac stort i Norge?

Forslaget om å rasjonere ut cognac til hele Norges befolkning dukket på nytt opp igjen i år, raskt etter at koronapandemien slo ut for fullt.

Mange tenker kanskje at historien om cognac som ble delt ut til hver husstand i Norge kun er en morsom vits, men det er faktisk ikke stort mer enn 100 år siden overskriften «Cognac skal utleveres» eller «Det bliver ½ flaske kognac» stod på forsiden av de fleste aviser i det ganske land. Årsaken var utbruddet av spanskesyken som herjet verden over. Den største influensaepidemien i verdenshistorien, som tok flere liv enn første og andre verdenskrig til sammen.

En annen vesentlig faktor for cognac-utbredelsen i Norge var at det var en av svært få alkoholholdige varer som var mulig å få tak i under forbudstiden fra 1916-1927, grunnet at cognac ble ansett som medisin og kunne fås på resept.

Hvorfor skal Jägermeister drikkes kald?

Du har sikkert sett ordene «Best Served ice cold» på baksiden av Jägermeisterflasken, men visste du at den helst skal holde -18c (for å være helt presis)?

Grunnen er at når du kjøler ned et produkt, reduserer du smaksintensiteten. Når det gjelder Jägermeister reduseres de bitre notene og lar den søte lakrissmaken komme bedre frem når drikken avkjøles.

Hvilken drink er mest populær i USA?

Visste du at amerikanere i gjennomsnitt drikker vanvittige 185.000 Margarita-cocktails per time?

En historie hevder at Margarita drinken er oppkalt etter Margarita Sames, som serverte denne cocktailen på en to uker lang fest i Acapulco på 1940-tallet. Andre mener populariteten har med forbudstiden i USA å gjøre, da mange amerikanere reiste over til Mexico for å handle alkoholen sin.

Hva inneholder egentlig en flaske vin?

Det kreves i gjennomsnitt ca. 600 druer for å lage en flaske vin, og det er anslått at en vanlig flaske champagne inneholder rundt 49 millioner bobler, noe som gjør at trykket inne i en champagneflaske er tre ganger større enn i et vanlig bildekk.

Hvorfor gir egentlig dårlig jord den bedre vinen? 

Som naturprodukt er vin helt avhengig av jorden og klima den vokser in. I veldig lite næringsrik jord må planten jobber hardere til å få vann og næring gjennom flere lag i grunnen. Denne jobben lønner seg da mineraler og mer komplekse aromaer havner i druen i tillegg til mindre vann.

Chardonnay, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon – hvor mange druetyper fins i verden? 

Over 10.000 druevarianter fins i hele verden og mange er vi ikke vant til å drikke i vin. Noen vinmakere som Familia Torres i Catalonia for eksempel holder på med å dyrke de stedegne druene og de har hittil funnet over 60 varianter bare i Catalonia.

[email protected]