Hjem Nyheter Ja til Kulturytring i Drammen

Ja til Kulturytring i Drammen

Hittil har 2020 vært et tøft år for kunst- og kulturfeltet, både med koronarestriksjonene og en skrinlagt regionreform.

Kulturytring har som målsetting å skape økt forståelse for kunst- og kulturfeltet blant politikere generelt, og å løfte kunst- og kultursektoren opp. Det står i pressemeldingen som er sendt ut i dag.

– Drammen har en tydelig ambisjon om å være drivkraft som kulturkommune og regionalt kultursenter. Kulturytring blir et unikt arrangement som setter kultur på toppen av den nasjonale agendaen og passer perfekt inn i vår profil. Vi gleder oss til å være vertskap i 2021, sier Mads Hilden (AP), leder av Hovedutvalg for kultur, idrett og frivillighet.

Hensikten er å synliggjøre kunsten og kulturens rolle i samfunnet, og fremheve kultur som politikkområde.

– Vi er veldig glade for at den politiske ledelsen i Drammen, en fremoverlent kulturkommune, ser verdien i en nasjonal arena for kulturpolitikk, og vi ser frem til å invitere et samlet kulturliv i juni 2021. Kulturytring Drammen skal være en samlende arena for hele feltet, og nå starter prosessen med å inkludere og involvere hele kulturfeltet i å skape denne arenaen. Der skal vi sammen manifestere kunst og kultur som et viktig politikkområde og en utviklingskraft i samfunnet, sier Hege Knarvik Sande, generalsekretær i Norsk kulturforum.

Kulturytring Drammen skal arrangeres i hvert valgår. Og arrangeres for første gang 16.-19. juni 2021 på Union Scene.

[email protected]