Hjem Nyheter Jakter helseambassadører til innvandrermiljøer

Jakter helseambassadører til innvandrermiljøer

Med støtte fra stiftelsen DAM, starter sanitetsforeningen i Drammen opp et nytt prosjekt som skal sikre god informasjon til innvandrere.  

Stiftelsen Dam er en av Norges største stiftelser og gir penger til helse- og forskningsprosjekter som skal gi bedre helse gjennom deltakelse, aktivitet og mestring for folk i Norge.

Tidligere har regjeringen fått kritikk for manglende informasjon om koronaviruset til innvandrere noe regjeringen har innrømmet og gitt ut midler til ulike organisasjoner for å få hjelp.

Mariama Dafae (23) fra Drammen jobber som prosjektmedarbeider hos Drammen sanitetsforening. De ønsker nå å nå ut til innvandrerbefolkningen i Drammen.Mariama Dafae begynte som frivillig hos Sisterhood i Drammen og nå er hun prosjektmedarbeider i Drammen Sanitetsforening. Foto: Hina Aslam

– Vi trenger rundt åtte helseambassadører som kan snakke ulike språk. Meningen er at de skal nå ut til innvandrere som har fått for lite informasjon om koronaviruset, sier hun.

Oppgavene til helseambassadørene vil være å oppsøke miljøet og fortelle om koronapandemien.

Mariama forteller at på grunn av språkbarrièrer og kulturforskjeller har mange innvandrere ikke fått godt nok informasjon om viruset.

– Grunnen til det tror jeg er at de fleste har en språkbarrière som gjør at de da heller foretrekker å se på medier fra hjemlandet, sier hun.

Selv om det finnes mye informasjon på nettet om koronaviruset så er det ikke på de stedene de fleste innvandrere får informasjon fra.

– Min mor ser ikke på NRK når hun ønsker å finne informasjon på nettet om hun kunne reise til hjemlandet, synes hun det var vanskelig, sier Mariama.Bente Bostrøm og Mariama Dafae er på jakt err innvandrerkvinner som kan være deres helseambasadører. Foto: Hina Aslam

– Vi kommer til å hente informasjon fra Folkehelseinstituttet sine nettsider og dermed skal våre helseambassadører formidlet det videre både muntlig og ved å vise videoer som har blitt laget på ulike språk, sier prosjektleder Bente Bostrøm.

Hun mener at på den måten kommer de til å nå ut på en riktig måte.

Bostrøm og Mariama er på jakt etter personer som kan språk som somalisk, farsi, tyrkisk, polsk, arabisk, krio og trigenisk.

– Du trenger bare å kunne språket og være engasjert, sier Bostrøm.

De som blir til slutt helseambassadører skal gjennom to kvelder der de lærer mer om koronaviruset.

Som takk vil de få lov til å være med på et kurs som går ut på digitale ferdigheter i samarbeid med K2 kompetanse.  

[email protected]