Hjem Nyheter Jazz og kammermusikk i Åssiden kirke

Jazz og kammermusikk i Åssiden kirke

Telemark Kammerorkester (TKO) har bestilt et verk i stor skala fra Dale nemlig en pianokonsert i fem satser for Dale og strykeorkester. Med dette verket går Dale inn i en tradisjon ikke mange norske jazzmusikere har tatt del i, det å komponere et storskalaverk i klassisk format. Verket har en varighet på 45 minutter, og favner vidt i uttrykksregisteret, fra det lavmælte og melankolske til det ekspressive og virtuose, noe som viser Dales kvaliteter som komponist, pianist og improvisatør i en helt ny sammenheng.

Nå skal Dales «Piano Concerto» fremføres på en mindre turné med Dale og TKO, og det blir fem konserter:

Ibsenhuset Skien søndag 13/9 kl 18

Gamle Rådhus Scene Oslo tirsdag 22/9 kl 18 og kl 2030

Åssiden Kirke Drammen onsdag 23/9 kl 19

Hamar Teater / Hamar Jazzklubb torsdag  24/9 kl 20

Eyolf Dale (35) er kjent for både sin virksomhet som solopianist og sine vellykkede samarbeid med et stort antall norske og internasjonale jazzmusikere. Han er også kjent fra bandene Eyolf Dales Wolf Valley, Albatrosh, Daniel Herskedal,  Hayden Powell Trio og Trondheim Jazz Orchestra. Dale turnerer jevnlig i Norge og Europa,  og har gitt ut et stort antall innspillinger. Siden debuten i 2011 har Dale etablert seg som en av de ledende jazzmusikerne i sin generasjon.

?Eyolf Dale har turnert over hele Europa samt i USA, Japan og Kina, både som medmusiker og solo pianist.? Dale ble nominert til Spellemannsprisen i både 2013 og 2016 for sine soloalbum.

Telemark Kammerorkester har som visjon å fremføre ny norsk musikk i et bredt spekter, ved siden av å ta vare på det klassiske repertoaret for strykere. Ved siden av Dales «Piano Concerto» fremfører orkesteret verk av Nils Henrik Asheim og Ludwig van Beethoven, og Dale har en mindre avdeling for solo klavér.

Konserten ledes av den renommerte dirigenten og fiolinisten Per Kristian Skalstad, kjent som dirigent for de fleste orkestrene og operahusene i Norge samt opptreden i NRK´s Stjernekamp. Skalstad er TKOs kunstneriske leder fra 2020.

[email protected]